Image

Stora Retaildagen - 14 oktober 2021

14 oktober 2021

Handelssektorn är mitt i en stor transformation – hur ser trenderna ut och hur kommer morgondagens retaillandskap att utvecklas? Vilka är vinnarna och förlorarna och hur bör fastighetsaktörerna agera?


Programpunkter presenteras löpande  håll utkik!

Analys – marknaden för handelsfastigheter
Retailmarknaden är tudelad – samtidigt som till exempel vissa lågprisaktörer går väldigt bra brottas stora delar av handeln med problem, som förstärkts av pandemin. Hur ser marknaden för retailfastigheter ut? Hur ser trenderna ut? Hur ser intresset ut, hur utvecklas yielder och hyror och vad har vi att vänta oss av framtiden?
Anders Elvinsson, Cushman & Wakefield

Den nya butiksarkitekturen
 
Handelstransformationen innebär ett ökat samspel mellan det fysiska och det digitala. Vad innebär detta för utformningen av butikslokalen? Och hur påverkas arkitekturen på sikt av nya beteenden som påskyndats av pandemin? Hur ser framtidens butikslokaler och köpcentrum ut?
Niklas Larsén, vd, arkitekt, Mer Arkitekter
Jonas Ericsson, kundansvarig arkitekt, handel, Strategisk Arkitektur
Fler talare tillkommer!

Projektet: Storsatsar i motvind
Att Coronapandemin har ställt hela retail-sektorn inför en stenhård prövning är i det närmaste en underdrift. Men mitt i den här stormen finns det aktörer som storsatsar på framtiden. En sådan aktör är Citycon och transformationen av galleriaformatet – hör om omvandlingen av Kista Galleria här.
Niko Paleovrachas, affärsområdeschef Citycon

Intervjun: Rickard Lyko
Det börsnoterade familjeföretaget Lyko är ett av Sveriges bästa exempel på en lyckad omnisatsning; hårvårds- och skönhetsbolaget kombinerar en framgångsrik e-handel med fysiska butiker. Hur tänker Rickard Lyko kring balansgången mellan fysisk och digital handel – ska fysiska butiker tillåtas blöda för att stödja den digitala handeln? Hur måste fastighetsägarna anpassa sig till en verklighet av digital konkurrens i en postpandemisk värld?
Rickard Lyko, vd, Lyko Group

Avslutningspanel – framtidens handel
 
Handeln var mitt i en transformation när pandemin slog till med full kraft – hur kommer vårt sätt att shoppa och handla se ut i framtiden? Och hur påverkar detta fastighetsmarknaden?
Lennart Sten, grundare/vd, Svenska Handelsfastigheter
Bojan Ticic, head of retail, capital markets, CBRE
Fler talare tillkommer!

Stora Retaildagen 2021

Var: Scandic Downtown Camper, Stockholm

När: 14 oktober 2021 09.00 - 16.00

Pris:   5495 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.
(Din anmälan är helt ombokningsbar fram till midnatt dagen innan eventet)


Stora Retaildagen är ett heldagsseminarium om handel och handelsfastigheter. Sektorn stöps om i en rasande fart, e-handeln tar marknadsandelar, köpcentrum blir upplevelsecentrum – de som inte hänger med i den snabba utvecklingen hamnar hopplöst på efterkälken.
 
Det här seminariet avhandlar de senaste trenderna inom sektorn. Skarpa analyser och spaningar blandas med intervjuer med nyckelpersoner inom retail och retailfastigheter.
Du kan följa framväxten av seminariet på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

Film från senaste eventet:
Partners: