Image

Stora Retaildagen - 14 oktober 2021

14 oktober 2021

Handelssektorn är mitt i en stor transformation – hur ser trenderna ut och hur kommer morgondagens retaillandskap att utvecklas? Vilka är vinnarna och förlorarna och hur bör fastighetsaktörerna agera?


Medverkande presenteras löpande  håll utkik!

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman är moderator på Stora Retaildagen. Hon har arbetat som journalist inom radio och tv, och var under flera år marknads- och kommunikationschef på Capgemini, ett av världens största it- och managementkonsultföretag. Hon har också grundat en kommunikationsbyrå som bland annat hjälpte kunderna med strategiska kommunikationsfrågor. 
Fredrik Kolterjahn

Fredrik Kolterjahn

Fredrik Kolterjahn är analyschef på Detail in Retail. Han har tidigare bland annat varit analyschef på JLL och försäljningschef på HUI Research. Han medverkar som expertkommentator på Stora Retaildagen.
Mattias Persson

Mattias Persson

Mattias Persson är chefekonom och global chef för makroanalys på Swedbank sedan 2020. Han har tidigare arbetat på Riksgälden, Nordea samt Riksbanken.
Elias Georgiadis

Elias Georgiadis

Elias Georgiadis är vd och styrelseledamot i Stenhus Fastigheter. Han har drivit sina egna verksamheter som vd under 23 år inom entreprenad- och fastighetsbranschen. Han har tidigare bland annat varit styrelseledamot i Amasten.
Lennart Sten

Lennart Sten

Lennart Sten är vd för Svenska Handelsfastigheter, som han grundade 2015. Han är dessutom ordförande i Fastighetsägarna Sverige, bostadsutvecklaren Klarabo och brittiska CLS Holdings och styrelseledamot i Ikeakopplade Interogo Holding. Han har en 17-årig karriär inom GE Real Estate bakom sig, bland annat var han Europachef mellan 2011 och 2014.
Louise Ryning

Louise Ryning

Louise Ryning är affärsutvecklingschef på Unibail-Rodamco-Westfield i Norden, som äger fyra köpcentrum i Stockholm, bland andra Westfield Mall of Scandinavia. Hon började på dåvarande Unibail-Rodamco 2009 och har sedan dess innehaft ett flertal olika positioner inom koncernen. Hon är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm.
Veronica Palmgren

Veronica Palmgren

Veronica Palmgren är stadsutvecklingsdirektör på Citycon sedan oktober 2018 med ansvar de svenska utvecklingsprojekten. Veronica har nästan 20 års erfarenhet av stora stadsutvecklingsprojekt likväl som förvaltning och utveckling av köpcentrum som Bromma Blocks, Tuna Park och nu Kista Galleria och Liljeholmen. Veronica är diplomerad Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har med sig tidigare erfarenhet från strategisk varumärkes- och konceptutveckling i andra branscher.
Ronald Rico

Ronald Rico

Ronald Rico är grundare och vd på RED. Han har arbetat med fastigheter i mer än 20 år och har erfarenhet från nyproduktion samt förvaltning av kommersiella lokaler. Ronald har arbetat med utveckling och uthyrning av retail parks de senaste 17 åren och har ett nätverk som omfattar de starkaste detaljhandelskedjorna, såväl som institutionella och privata fastighetsägare.
Anders Elvinsson

Anders Elvinsson

Anders Elvinsson är Head of Valuation & Advisory på Cushman & Wakefield  i Sverige. Innan dess var han Deputy Head of Valuation och partner på Newsec. Han är av RICS och Samhällsbyggarna auktoriserad fastighetsvärderare och utbildad civilingenjör vid Chalmers och civilekonom vid Handelshögskolan i Göteborg.
Elisabet Elmsäter Vegsö

Elisabet Elmsäter Vegsö

Elisabet Elmsäter Vegsö är näringspolitisk expert på Svensk Handel med fokus på  handel, stads- och platsutveckling samt besöksnäring.
Sofie Borg Landqvist

Sofie Borg Landqvist

Sofie Borg Landqvist är chef handel i Stockholm på Vasakronan. Sofie är civilingenjör inom lantmäteri med fastighetsekonomisk inriktning och har en bakgrund på Vasakronan som biträdande fastighetschef och fastighetschef i Stockholm.
Monica Bruvik

Monica Bruvik

Monica Bruvik är sedan 2018 senior detaljhandelsanalytiker på HUI Research. Hon är civilingenjör med inriktning mot fastighetsekonomi från KTH och har tidigare bland annat varit gruppchef för Fastighetsutveckling på WSP och vd och marknadschef på Centrumutveckling.
Håkan Pehrsson

Håkan Pehrsson

Håkan Pehrsson är vd och medgrundare på The Retail Headquarters, THERHQ. Håkan har mer än 25 års erfarenhet inom detaljhandel, fastigheter, köpcentrum och stadsutvecklingsprojekt i Sverige och internationellt. Han har tidigare bland annat varit Lead Director for Asset Management and Retail på JLL Nordics och chef på IKEA Shopping Centers i Ryssland.


Bojan Ticic

Bojan Ticic

Bojan Ticic är Director på Capital Markets på CBRE där han bland annat jobbar med retailtransaktioner och internationella investerare i Sverige. Bojan Ticic har en utbildning i Master of Science från KTH i Stockholm och har tidigare jobbat som Associate Director inom Capital Markets hos JLL.

Anna K Johansson

Anna K Johansson

Anna K Johansson är handelsexpert med mer än 15 års erfarenhet inom handel och utveckling. Hon har arbetat med en rad internationella aktörer i samband med deras etablering på nya marknader. Hon är sedan 2013 Senior Projektledare på TAM Group och arbetade tidigare för Cushman & Wakefield som Head of Retail för Norden.
Christoffer Börjesson

Christoffer Börjesson

Christoffer Börjesson är Senior Business Developer på Stronghold Invest. Han har tidigare varit Digital Officer på Fastighetsägarna samt produktchef på KTC Control. Han har efter utbildning på Chalmers erfarenhet av teknikföretag inom IT-infrastruktur i fastigheter och har drivit frågor runt digitalisering, internet of things och IT-säkerhet i fastighetsbranschen.
Rickard Lyko

Rickard Lyko

Rickard Lyko är vd för det börsnoterade familjeföretaget Lyko.
Alessandro Cardinale

Alessandro Cardinale

Alessandro Cardinale är founding partner och arkitekt på Studio Stockholm och en drivande part vad gäller transformationsprojekt och utveckling av befintliga fastigheter såväl som nybyggnation. Som kommersiell arkitekt har han specialistkompetens inom samtliga de områden som påverkar utvecklingen av framgångsrik handel och retail. Tillsammans med flera kollegor på Studio Stockholm ligger han bakom Synsams Flagship store på Norrmalmstorg, liksom den nyöppnade Synsambutiken i Göteborg.
Henriette Johansson

Henriette Johansson

Henriette Johansson är chef för Stadsrum & Retail på AMF Fastigheter, med ansvar för utvecklingen av AMF Fastigheters handelsplatser Gallerian, Mood Stockholm, Ringen centrum, Västermalmsgallerian och Fältöversten. Hon var tidigare chef för bolagets marknadsområde Urban Escape.
Niklas Larsén

Niklas Larsén

Niklas Larsén är arkitekt och ansvarig för kreativ utveckling på arkitektkontoret MER. Han har arbetat för MER sedan 2011. Dessförinnan var han i Italien i sex år och utbildade sig - på Instituto Marangoni, ISAD och Domus Academy - till arkitekt och arbetade på arkitektkontor parallellt med studierna.
Jonas Ericsson

Jonas Ericsson

Jonas Ericsson är kundansvarig arkitekt och partner på Strategisk Arkitektur med fokus på handel och fastighetsutveckling.

Stora Retaildagen 2021

Var: Downtown Camper by Scandic, Stockholm

När: 14 oktober 2021 09.00 - 16.00

Pris:   5495 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

4995 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.
(Din anmälan är helt ombokningsbar fram till midnatt dagen innan eventet)


Stora Retaildagen är ett heldagsseminarium om handel och handelsfastigheter. Sektorn stöps om i en rasande fart, e-handeln tar marknadsandelar, köpcentrum blir upplevelsecentrum – de som inte hänger med i den snabba utvecklingen hamnar hopplöst på efterkälken.
 
Det här seminariet avhandlar de senaste trenderna inom sektorn. Skarpa analyser och spaningar blandas med intervjuer med nyckelpersoner inom retail och retailfastigheter.
Du kan följa framväxten av seminariet på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

Film från senaste eventet:
Partners: