Image
Terasserna Lidingö Centrum
Terasserna Lidingö Centrum Bild: Grosvenor

Stora förändringar i Lidingö Centrum skapar mer yta för butikslokaler

Uthyrning I början av nästa år sker stora förändringar i Lidingö Centrum där hyresgäster flyttar till nya lokaler samtidigt som den totala ytan för butikslokaler utökas. Förändringarna innebär bland annat att Handelsbanken flyttar till helt nya, moderna kontorslokaler i gamla bibliotekshuset samtidigt som Hemtex tar över Handelsbankens nuvarande lokaler och därmed fördubblar sin butiksyta till 500 kvadratmeter. Hemtex nuvarande lokal anpassas för uthyrning till ny aktör för att bredda utbudet inom handel i Lidingö Centrum.
Publicerad den 25 November 2022

Lidingö Centrum har som vision att stärka centrumets roll som ökärna och därmed Lidingöbornas naturliga mötesplats. De nu undertecknade avtalen om förändringar i utnyttjandet av lokaler syftar till att stärka och bredda Lidingö Centrums erbjudande.

– Det går bra för Lidingö Centrum och våra hyresgäster och det finns en efterfrågan från Lidingöborna om ett breddat erbjudande inom handel. De förändringar som görs i början av nästa år innebär att vi utökar ytan för butikslokaler samtidigt som vi förbättrar förutsättningarna för och tillgängligheten till service, tjänster och sjukvård, säger Erika Lundström, ansvarig för Lidingö Centrum hos ägaren Grosvenor.

Handelsbanken nya lokaler kommer att ligga på andra planet i det gamla bibliotekshuset med entré från gatuplanet på torget bredvid Apotek Hjärtat och Elon Ljud & Bild. I samband med flytten uppgraderas trapphuset och hissen. Handelsbankens nya lokaler beräknas öppna för kunder i februari nästa år.

Den nuvarande banklokalen bredvid Systembolaget omvandlas till ny butiksyta med nytt entréparti, större skyltfönster och markis som ger en känsla av butik och handel snarare än kontor. Hemtex flyttar in i den nya lokalen och beräknas öppna för sina kunder före sommaren 2023. Flytten innebär att Hemtex utökar sin yta från 250 kvadratmeter i den befintliga lokalen till 500 i den nya och kan därmed bredda sitt sortiment och till exempel inkludera mer möbler.

Den sista länken i kedjan är Hemtex nuvarande lokaler som utvecklas och hyrs ut till ny aktör. Fokus ligger på att bredda befintligt utbud inom Lidingö Centrum för att addera något som idag inte finns och som besökarna efterfrågar.

Det är sedan tidigare klart att den nystartade vårdcentralen Gustafkliniken tar över Capios lokaler på 420 kvadratmeter i Lidingö Centrum. För närvarande pågår omfattande renoveringar av lokalerna för att skapa en trivsam och personlig miljö. Kliniken planerar att öppna under februari nästa år.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige