Image
Kongahälla Shopping.
Kongahälla Shopping. Bild: Adapta Fastigheter/RStudio

Stor vårdsatsning i Kongahälla Shopping

Uthyrning Adapta tecknar hyresavtal med Västra Götalandsregionen avseende en vårdetablering om totalt 4 200 kvadratmeter i Kongahälla Shopping, Kungälv.
Publicerad den 5 December 2017

Västra Götalandsregionens etablering kommer att innehålla en stor tandklinik, vårdcentral, BVC, rehabmottagning, barnmorskemottagning, ungdomsmottagning och en enhet för barn- och ungdomshabilitering.

– Vi ser mycket fram emot att öppna. Vi tror att det centrala läget och de nybyggda lokalerna kommer att innebära en förbättring för våra patienter och kunder, säger Mats Dahl, primärvårdschef i Närhälsan för vårdcentralerna i området.

Att Närhälsan samlar så många av sina verksamheter på samma plats innebär en förbättrad tillgänglighet och ökad service för invånarna i Kungälv.

– I de fall man blir hänvisad till en annan vårdverksamhet är det väldigt smidigt att vi ligger i samma lokaler. Dessutom kommer många säkert att göra de flesta av sina ärenden i det nya centret. Det är naturligt att även vården ligger på samma plats som övrig service, säger Mats Dahl.

Habilitering & Hälsa har länge sökt efter lämpliga lokaler för barn- och ungdomshabilitering i Kungälv. Verksamheten vänder sig till barn- och ungdomar som har olika typer av funktionsnedsättningar.

– Det är speciellt roligt att få finnas med och få vara en del i ett större samlingspunkt både när det gäller samlokalisering med andra offentliga verksamheter samt i lokaler som blir en levande träffpunkt för Kungälvsborna. Vi ser fram emot det kommande samarbetet, säger Mikael Forslund, förvaltningschef för Habilitering & Hälsa.

Folktandvårdens klinik kommer i och med flytten att expandera från sju till tolv behandlingsrum.

– Det finns en stor efterfrågan på våra tjänster i Kungälv. När den nya kliniken är klar ökar tillgängligheten för invånarna både genom att vi får en större klinik, men också eftersom läget är så bra. Kliniken kommer att ligga nära Kungälvs resecentrum och det blir även goda parkeringsmöjligheter, säger Ulrika Nåfält, områdeschef Allmäntandvården Väster.

Adaptas satsning på ett speciellt kluster för Hälsa & Vård är ett led i en tydlig strategi att låta vård ingå i den kommersiella mixen och utbudet.

– Sammantaget kommer vi nu att få cirka 7 000 kvadratmeter av profilerad hälsa och vård vilket är unikt. Det är också del i en tydlig utveckling till att bli ett modernt center där besökaren skall kunna göra fler saker samtidigt, och där många verksamheter förutom handeln bidrar till starka besöksflöden över tid, säger Erik Fischer, vd på Adapta Fastigheter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige