Image
Fyra klädbutiker bommar nu igen i Kongahälla Center.

Centrumchefen om butikstappen: "Corona har inte skördat sitt sista offer"

Ekonomi/Finansiering Först var det Joy, sedan MQ. Nu meddelar även Jeansbolaget att man lämnat in en konkursansökan och Brothers, som ägs av Retail and brands, meddelar också de att de stänger sin butik i Kongahälla center. Därmed blir centret av med fyra av sina tretton rena klädesbutiker, och fler kan det bli.


En och en halv månad efter öppning firade Kongahälla Center att man nått en miljon besökare.

Köpcentret skulle fira ettårsdag – har istället dragit ner på öppettiderna

Ekonomi/Finansiering Kongahälla center firar sin ettårsdag mitt under rådande världskris. Köpcentret öppnade den 28 mars 2019 och hade en miljon besökare redan efter en och en halv månad. Nu ser det annorlunda ut.
– Vi har ju inget år att jämföra med så det är först nästa månad som vi vet hur stort tappet är, säger Albert Aguilar, centrumchef på Kongahälla center.


Per Thörnqvist är åter tillbaka på Adaptas vd-stol.

Så går Adapta vidare efter vd-skiftet

Bolag För Fastighetssverige berättar Adaptas nygamla vd, Per Thörnqvist, mer om bolagets väg framåt efter vd-skiftet – och affären med Svenska Handelsfastigheter.


Kongahälla Center har nu nått en miljon besökare.

Kongahälla Center når 1 miljon besökare

Handel Kongahälla Center, som invigdes 28 mars, har nu haft över 1 miljon besökare sedan öppning. Det varma mottagandet och efterfrågan märks även i lojalitetsprogrammet Kongahälla Friends, som nått över 11 000 registrerade medlemmar.


När Kongahälla Center väl rullat igång kommer Erik Fischer och Adapta Fastigheter att påbörja utvecklingen av bolagets projekt i Kållered.

Efter jätteprojektet: ska utveckla ytterligare 22 000 kvadratmeter handel

Handel I dag invigs Adapta Fastigheters miljardprojekt Kongahälla Center. För Fastighetssverige berättar bolagets vd om vad som kommer näst: "Har en byggrätt för 4 000 kvadratmeter kontor också".


Bildextra: Så blir den nya shoppingbjässen

Handel Fastighetssverige fick en guidad tur i Adapta och Alectas gemensamma jättesatsning Kongahälla Center, som slår upp portarna i dag. Häng med!


Kongahälla Shopping.

Kongahälla etablerar unik matdestination

Uthyrning Som en del av utvecklingen av ett modernt urbant center satsar Adapta Fastigheter stort på restaurang- och caféutbudet i nya Kongahälla Center. Storgöteborg får en ny matdestination genom etableringen av den för regionen unika satsningen på Kongahälla Food Hall.


Kongahälla Shopping tecknar låneavtal

Bygg/Arkitektur Kongahälla Shopping, som ägs gemensamt av Adapta Fastigheter och tjänstepensionsbolaget Alecta, ömsesidigt, har tecknat låneavtal på ett belopp uppgående till 990 miljoner kronor. Avtalet omfattar såväl projektfinansiering som långfristig slutfinansiering vid färdigställandet utav Kongahälla Shopping.


Kongahälla Shopping.

Stor vårdsatsning i Kongahälla Shopping

Uthyrning Adapta tecknar hyresavtal med Västra Götalandsregionen avseende en vårdetablering om totalt 4 200 kvadratmeter i Kongahälla Shopping, Kungälv.


Tre nya butiker till Kongahälla

Uthyrning De tre nya hyresgästerna som skrivit avtal om etablering i Kongahälla Shopping är Apoteket, Hemmakväll och Thehuset.


Tre lokala aktörer till Kongahälla Shopping

Uthyrning Tre lokalt kända aktörer i Kungälv har tecknat avtal med Adapta Fastigheter om etablering i Kongahälla Shopping. Det är The Body Shop, Akademibokhandeln och Life som alla idag driver butiker i Kungälv och som nu kommer att flytta till Kongahälla Shopping till öppningen i mars 2019.


Adapta välkomnar Kungsängen till Borgås

Uthyrning Kungsängen öppnar en ny butik om 362 kvadratmeter i Adaptas handelshus i Borgås i Kungsbacka.


O'Learys öppnar i Kongahälla Shopping

Uthyrning Adapta Fastigheter fyller på Kongahälla Shopping i Kungälv. O'Learys har tecknat kontrakt om 1 300 kvadratmeter fördelat på restaurang och sportbar i markplan och eventcenter på övre plan.


Nya aktörer klara för Kongahälla Shopping

Uthyrning Kongahälla Shopping, som öppnar i Kungälv i mars 2019, har gjort klart med två aktörer inom hem- och fritidsområdet genom tecknandet av avtal med Clas Ohlson och Kjell & Company.


”Viktigt och helt avgörande i vårt strategiska arbete”

Handel Augusti månads handelsbarometer fick rubriken ”Sval framtidstro i handeln” av Svensk Handel. Handelsfastighetsägare tycker till om branschorganisationens stämpel. I dag: Adapta Fastigheters vd Erik Fischer.


Elgiganten till Kongahälla Shopping

Uthyrning Kongahälla Shopping i Kungälv, som öppnar i mars 2019, tecknar avtal med Elgiganten om etablering av en ny butik.


Fischer efter första dagen som vd

Karriär Fastighetstalangen som nu är vd och ska ta Göteborgsområdets största handelsprojekt på ett decennium i mål berättar om sin första vd-dag, handelns utmaningar och vilka personer som har betytt mest för honom i karriären.


Ny vd för Adapta

Bolag Styrelsen i Adapta Fastigheter har beslutat att utse Erik Fischer till vd för bolaget från och med i dag. Han kommer närmast från en tjänst som utvecklingschef på Adapta.


Kongahälla Shopping.

Nordic Wellness till Kongahälla Shopping

Uthyrning Gymkedjan Nordic Wellness kommer att öppna en 2 000 kvadratmeter stor träningsanläggning i nya Kongahälla Shopping i Kungälv.


Kongahälla Shopping.

Alecta köper in sig i Kongahällaprojektet

Transaktioner Adapta Fastigheter och Alecta har avtalat om att tillsammans utveckla och förvalta Kungälvs nya köpcentrum Kongahälla Shopping.