Image
Erik Ranje.
Erik Ranje. Bild: Sarah Thorén

Stendörren utvecklar logistikbyggnad i snabbväxande logistikområde

Bygg/Arkitektur Stendörren har erhållit bygglov för en logistikbyggnad om cirka 6 000 kvadratmeter i Brunna i Upplands-Bro, norr om Stockholm. Projektet är beläget på Symmetrivägen 11 och utgör startskottet på utvecklingen av bolagets byggrätter i området.
Publicerad den 7 Oktober 2021

– Det är fantastiskt kul att vi nu kan förstärka vårt kunderbjudande med modern och hållbar logistik i ett av Stockholmsregionens mest attraktiva logistikområden. Vi ser fram emot att genomföra projektet och möta efterfrågan på lokaler för storstadsnära logistik. Stendörren vill erbjuda lokaler som gör skillnad och därför gör det mig extra stolt att vi har lagt stort fokus på att hitta flexibla och hållbara lösningar samt jobbat för en trivsam arbetsmiljö för våra kunders anställda, säger Erik Ranje, vd på Stendörren.

Stendörren äger sex fastigheter i Brunna och flera av dem har outnyttjade byggrätter med potential för vidare utveckling. Aktuellt bygglov avser första etappen i utvecklingen av fastigheten Viby 19:66.

Logistikbyggnaden på cirka 6 000 kvadratmeter kommer kunna delas mellan två hyresgäster och innebär att Stendörren kan erbjuda lokaler från cirka 2 700 kvadratmeter. Byggnaden har en tydlig hållbarhetsprofil och ska certifieras enligt BREEAM med mål att nå nivå Excellent. Bland annat planeras för både bergvärme och solenergi.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Stendörren Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap, som äger, förvaltar och utvecklar lagerlokaler, logistik, industrilokaler och kontorslokaler i Storstockholm och Mälardalen. På Stendörren söker vi alltid den bästa lösningen för våra hyresgäster och anpassar våra hyreslokaler efter deras behov, inte bara för att optimera effektivitet och lönsamhet, utan även trivsel och arbetsglädje.

Våra lokaler finns främst i Storstockholm och Mälardalen i bland annat Högdalen, Veddesta, Upplands-Bro, Uppsala, Enköping, Västerås, Flen ...

Läs mer om Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

CBRE-profilerna: "Ryktet om handelns död är överdrivet"

Ekonomi/Finansiering City letar identitet och externområdena går som tåget. Omsättningen har krympt och företagen har slimmat organisationen – men vinsten är tillbaka. CBRE:s Bengt Axelsson och Oscar Sandén reder ut för Fastighetssveriges läsare vad som hände med butikerna i innerstaden från 2017, hur big box-områdena mår och hur handeln kommer att se ut – i framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige