Image

Stendörren emitterar obligationer om 350 miljoner

Ekonomi/Finansiering Stendörren Fastigheter har emitterat icke-säkerställda seniora obligationer om 350 miljoner kronor inom ett ramverk om en miljard kronor.
Publicerad den 12 Juni 2018
Fredrik Brodin. Bild: Stefan Tell/Stendörren.
Fredrik Brodin.

Obligationerna har en löptid om tre år och löper med en rörlig ränta om Stibor 3m + 425 räntepunkter med slutligt förfall i juni 2021. Stendörren Fastigheter kommer att ansöka om notering av obligationerna på Nasdaq Stockholm. Emissionslikviden från obligationsemissionen kommer primärt att användas till fastighetsförvärv, investeringar och generella verksamhetsändamål.

Swedbank har varit finansiell rådgivare och ensam arrangör i samband med obligationsemissionen. Vinge har varit juridisk rådgivare till Stendörren Fastigheter.

– Vi är mycket nöjda över intresset i obligationsemissionen, med såväl mindre investerare som större ankarinvesterare. Utfallet av obligationsemissionen är en tydlig bekräftelse på investerarnas förtroende för vår affärsmodell. Vi kommer att förvalta detta förtroende väl och investera pengarna i vår kärnmarknad, säger Stendörrens vd Fredrik Brodin.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige