Image

Profi storsäljer till Stendörren

Transaktioner Profi har tecknat avtal med Stendörren om försäljning av ett bestånd med sex fastigheter i Bromma/Ulvsunda och Spånga omfattande 57 536 kvadratmeter. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 921 miljoner kronor.
Publicerad den 20 Juni 2018

Profi Fastigheter säljer fastigheterna Magneten 12, Magneten 18, Magneten 30, Magneten 33 och Elementet 1 belägna i Ulvsunda/Bromma samt Vitgröet 12 i Spånga till Stendörren Fastigheter. Fastigheterna har en uthyrningsgrad om 91 procent och tillträde sker den 2 juli.

Profi Fastigheter har sedan 2010 investerat i sitt bestånd i västra Stockholm och på så sätt skapat ett geografiskt kluster, primärt i Ulvsunda, av kommersiella fastigheter inom kontor, utbildning och lager. Ovanstående fastigheter säljs nu i en portföljaffär då affärsplaner och målsättningar uppfyllts.
Genom ett aktivt förvaltningsarbete har Profi förädlat fastigheternas innehåll, bland annat genom ny- och meruthyrningar till TMG Sthlm, Arkitektkopia, Academedia, Top Gymnastics, Member24, Linas Matkasse och Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning.

– I det bestånd vi nu avyttrar har vi fullföljt vår affärsplan att bygga ett attraktivt och starkt kluster i Ulvsunda. Det känns bra att lämna över det fortsatta ägandet till Stendörren som har stor erfarenhet av liknande fastigheter vilket är positivt för våra hyresgäster. Vad gäller utvecklingen av Spånga Center känns det också bra att lämna över stafettpinnen till Stendörren som kommer slutföra det arbete vi påbörjat, säger Thomas Sipos, vd för Profi Fastigheter.

– Vi är glada att kunna köpa en mycket välskött fastighetsportfölj i expansiva Bromma och Spånga. Området gynnas starkt av de många infrastruktursatsningarna avseende framförallt förbättrad kollektivtrafik och har sedan tidigare ett starkt företagsklimat. När Stockholm växer vill vi kunna tillhandahålla ändamålsenliga lokaler till alla de företag som vill verka i detta tillväxtområde, säger Stendörrens vd Fredrik Brodin.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige