Image

Stena Fastigheter köper kommunalt bolag

AFFÄRER Stena Fastigheter köper det kommunala bostadsbolaget Lomma Fastighets AB – Lfab – av Lomma kommun. Köpeskillingen är 185 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Mars 2008

16 olika bolag var intresserade av att köpa Lfab och dess 285 lägenheter. Lommas kommunfullmäktige har nu beslutat att det blir Stena som får ta över.

Lomma kommun ville sälja ut det kommunala bostadsbolaget redan för åtta år sedan, men det stoppades av att den socialdemokratiska regeringen införde en stopplag som förbjöd utförsäljning av allmännyttiga bostadsbolag. Den borgerliga regeringen tog bort stopplagen förra året och i höstas bjöds Lfab ut till försäljning.
Stena får tillträde till fastigheterna den 1 maj.

- Vi tror på Lomma, som är en expansiv kommun med dess närhet till Malmö och Lund, och ser fram emot att bidra till den fortsatta utvecklingen av bostadsmarknaden i Lomma kommun. Förvärvet är helt i linje med vår strategi att växa i tillväxtregioner, säger Christel Armstrong Darvik, Koncernchef, Stena Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna i Västerås

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Västerås, som med sina 156 838 invånare är landets sjunde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige