Image
Start för utbyggnad och förädling av Bålsta centrum.
Start för utbyggnad och förädling av Bålsta centrum. Bild: Grosvenor

Start för utbyggnad och förädling av Bålsta centrum

Bygg/Arkitektur Arbetet med att vidareutveckla och bygga ut Bålsta centrum med visionen att stärka positionen som Håbo kommuns naturliga och levande stadskärna har startat. Projektet innefattar ut- och ombyggnad samt ett stärkt utbud av restauranger, kultur och detaljhandel.
Publicerad den 21 Januari 2020

Arbetet med att bygga ut Bålsta centrum har redan startat och stommen för den utvändiga tillbyggnationen reses under februari. Parallellt med utbyggnaden byggs även en ny större Systembolagsbutik och en ny butik för Lindex på en del av den yta som i dag hyrs av Ica.
Grosvenor Europes projekt innebär att en än mer levande och attraktiv stadskärna skapas. En viktig del i denna förädlingsprocess är ett uppdaterat och utökat restaurangutbud med redan öppnade Kaiyo sushi & ramen, senare i vår Hinode Wok & Noodle Bar samt en tredje grillaktör som öppnar i början av året. Dessutom har avtal tecknats med en daglivaruaktör om etablering av en helt ny butik i Bålsta centrum.
Sammantaget innebär det att att platsen är väl ankrad med ett nytt och större Systembolag och en attraktiv dagligvarubutik. Projektet är uppdelat i två etapper med färdigställande av etapp 1 efter sommaren 2020 och etapp 2 hösten 2021.
– Det som sker i Bålsta centrum går i linje med vår tro på att utveckla och förädla stadskärnor, en strategi vi kallar Living Cities. Besökare till Bålsta centrum kommer att se stora förändringar redan i år, säger Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Batljan: "Vi kommer aldrig släppa JM"

Bolag Den 20 juni köpte SBB 20 procent av kapitalet i JM och under hösten har börsjätten fyllt på ännu mer och äger nu 27 procent av aktierna. Det har spekulerats om SBB kan komma att lägga ett bud på hela bolaget men kring det ämnet är Ilija Batljan som väntat fåordig. SSB-vd:n ser i alla fall JM som en långsiktigt investering för sitt snabbväxande bolag, det berättade han bland annat under ett event som Aktiespararna ordnade under tisdagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY