Image

Stadsdirektör fick lön av Arenabolagen

JURIDIK Solnas högste tjänsteman, stadsdirektören, fick 25 000 kronor per månad i lön av bolagen bakom Swedbank Arena i Solna. Totalt ska det röra sig om minst 600 000 kronor.
Publicerad den 26 Mars 2010

Sune Reinhold är Solna kommuns representant i bygget av Swedbank Arena och Arenastaden. Han är också stadsdirektör i kommunen, och ordförande i Arenabolaget som bildats för projektet. Enligt gällande regler ska han utföra dessa uppdrag utan extra ersättning och inom ramen för sitt arbete som direktör.

Men nu, skriver tidningen Dagens Samhälle, visar det sig att Sune Reinhold har tagit emot lön på 25 000 kronor i månaden under två års tid, alltså totalt 600 000 kronor, av arenabolagen.

Utbetalningarna ska ha skett till Sune Reinholds privata konsultbolag Sure Konsult AB.

Oppositionsrådet i Solna, Johanna Graf (S), är upprörd över det inträffade och skriver på sin blogg:
\\\″Den enda politiker i Solna som haft insyn i arenans bolag är kommunstyrelsens ordförande Lars-Erik Salminen (M). Han måste kunna svara på vilken inblandning han haft i beslutet att betala Solnas stadsdirektör en extralön på 25 000 kronor varje månad - hittills minst 600 000 kronor. Om detta har Salminen lämnat motstridiga uppgifter till pressen och till oss i kommunstyrelsen. Nu måste alla kort upp på bordet!\\\″

Kommunstyrelsens ordförande i Solna, Lars-Erik Salminen (M) bekräftar i Dagens Samhälle det inträffade.
- Det här har hänt och skett, och det kanske inte hanterades i vederbörlig ordning. Men har man tusen bollar i luften, så, säger Lars-Erik Salminen (M) till Dagens Samhälle.

I höstas blev det klart med detaljplanen för Swedbank Arena och Arenastaden. Bakom projektet står Solna Stad, Fotbollsförbundet, Fabege, Pean och Jernhusen.

Fastighetssverige har försökt nå Sune Reinhold för en kommentar, dock utan resultat.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige