Image

SSM får markanvisning i Ulvsunda

Bygg/Arkitektur SSM har tilldelats en markanvisning om 150 bostäder av Stockholms stad. Markanvisningen är belägen vid Bällstaviken i nuvarande Ulvsunda industriområde. Första inflyttning planeras att kunna ske med början under 2022. 
Publicerad den 20 December 2017

SSM har tilldelats en markanvisning vid Bällstaviken i Ulvsunda av Stockholms stad. Anvisningen omfattar cirka 150 bostäder enligt Stockholm stad.

Markanvisningen (fastigheten Masugnen 1), är en del av Ulvsunda industriområde. Området är i kommunens översiktsplan utpekat som en del av den centrala stadens utvidgning och sedan en längre tid pågår en omvandling av området längs med Bällstaviken och Bällstaån från industri till bostäder.

Projektet planeras för att drivas i egen regi med en beräknad försäljningsstart under 2019 och en planerad inflyttning med början under 2022.

– Den attraktiva markanvisningen vid Bällstaviken ger oss möjlighet att utveckla prisvärda och yteffektiva bostäder i ett urbant område med goda kommunikationer, något som tilltalar vår målgrupp, säger Mattias Roos, vd och koncernchef för SSM.

Efter förvärvet har SSM cirka 6 800 byggrätter i planerings- eller produktionsfas.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige