Image

SSM får markanvisning i Ulvsunda

Bygg/Arkitektur SSM har tilldelats en markanvisning om 150 bostäder av Stockholms stad. Markanvisningen är belägen vid Bällstaviken i nuvarande Ulvsunda industriområde. Första inflyttning planeras att kunna ske med början under 2022. 
Publicerad den 20 December 2017

SSM har tilldelats en markanvisning vid Bällstaviken i Ulvsunda av Stockholms stad. Anvisningen omfattar cirka 150 bostäder enligt Stockholm stad.

Markanvisningen (fastigheten Masugnen 1), är en del av Ulvsunda industriområde. Området är i kommunens översiktsplan utpekat som en del av den centrala stadens utvidgning och sedan en längre tid pågår en omvandling av området längs med Bällstaviken och Bällstaån från industri till bostäder.

Projektet planeras för att drivas i egen regi med en beräknad försäljningsstart under 2019 och en planerad inflyttning med början under 2022.

– Den attraktiva markanvisningen vid Bällstaviken ger oss möjlighet att utveckla prisvärda och yteffektiva bostäder i ett urbant område med goda kommunikationer, något som tilltalar vår målgrupp, säger Mattias Roos, vd och koncernchef för SSM.

Efter förvärvet har SSM cirka 6 800 byggrätter i planerings- eller produktionsfas.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Tredje kvartalets största affärer

Lista Det har varit ont om aktivitet på transaktionsmarknaden under årets tredje kvartal, men det har ändå skett ett antal miljardaffärer. Här sammanställer Fastighetssverige de tio största transaktionerna på marknaden under Q3.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige