Image
Specialfastigheter ska uppföra en ny anstalt i Kalmar.
Specialfastigheter ska uppföra en ny anstalt i Kalmar. Bild: Specialfastigheter

Specialfastigheter ska uppföra ny anstalt i Kalmar

Bygg/Arkitektur Kriminalvården har tilldelat Specialfastigheter uppdraget att uppföra en ny anstalt i Kalmar. Den nya anläggningen beräknas bli 36 000 kvadratmeter och planeras ha 336 platser.
Publicerad den 1 Juni 2023

Kriminalvården har genomfört upphandlingen Hyresvärd Anstalt Kalmar. Efter genomförd kvalificering och utvärdering har det konstaterats att anbudet från Specialfastigheter Sverige Aktiebolag uppfyller samtliga krav och är det ekonomiskt mest fördelaktiga.

Den nya anläggningen beräknas bli 36 000 kvadratmeter och planeras ha 336 platser. Kriminalvården är Specialfastigheters största kund och det finns en stor erfarenhet inom bolaget att äga, förvalta och utveckla kriminalvårdsanstalter.

– Tillsammans med Kriminalvården ser vi på Specialfastigheter fram emot att skapa ett nytt, modernt och ändamålsenligt fängelse som bidrar till att lösa Kriminalvårdens platsbrist och som skapar en god arbetsmiljö för myndighetens medarbetare, säger Åsa Hedenberg, vd för Specialfastigheter.

Specialfastigheter har sedan tidigare projekt i planerings- eller produktionsfasen för Kriminalvården för cirka 25 miljarder kronor. I december vann bolaget också upphandlingen om att uppföra en helt ny anstalt i Trelleborg.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige