Image
Specialfastigheter ska uppföra en ny anstalt i Kalmar.
Specialfastigheter ska uppföra en ny anstalt i Kalmar. Bild: Specialfastigheter

Specialfastigheter ska uppföra ny anstalt i Kalmar

Bygg/Arkitektur Kriminalvården har tilldelat Specialfastigheter uppdraget att uppföra en ny anstalt i Kalmar. Den nya anläggningen beräknas bli 36 000 kvadratmeter och planeras ha 336 platser.
Publicerad den 1 Juni 2023

Kriminalvården har genomfört upphandlingen Hyresvärd Anstalt Kalmar. Efter genomförd kvalificering och utvärdering har det konstaterats att anbudet från Specialfastigheter Sverige Aktiebolag uppfyller samtliga krav och är det ekonomiskt mest fördelaktiga.

Den nya anläggningen beräknas bli 36 000 kvadratmeter och planeras ha 336 platser. Kriminalvården är Specialfastigheters största kund och det finns en stor erfarenhet inom bolaget att äga, förvalta och utveckla kriminalvårdsanstalter.

– Tillsammans med Kriminalvården ser vi på Specialfastigheter fram emot att skapa ett nytt, modernt och ändamålsenligt fängelse som bidrar till att lösa Kriminalvårdens platsbrist och som skapar en god arbetsmiljö för myndighetens medarbetare, säger Åsa Hedenberg, vd för Specialfastigheter.

Specialfastigheter har sedan tidigare projekt i planerings- eller produktionsfasen för Kriminalvården för cirka 25 miljarder kronor. I december vann bolaget också upphandlingen om att uppföra en helt ny anstalt i Trelleborg.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige