Image
Specialfastigheter ökade förvaltningsresultatet under fjärde kvartalet.
Specialfastigheter ökade förvaltningsresultatet under fjärde kvartalet. Bild: Specialfastigheter

Specialfastigheter ökade förvaltningsresultatet under fjärde kvartalet

Bolag Specialfastigheter, som fokuserar på allt från kriminalfastigheter till domstolsbyggnader, redovisar ett ökat förvaltningsresultat under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan.
Publicerad den 19 Februari 2022

Hyresintäkterna uppgick till 551 miljoner kronor (531).

Driftnettot uppgick till 477 miljoner kronor (416).

Förvaltningsresultatet uppgick till 421 miljoner kronor (362).

Resultatet efter skatt blev 1 763 miljoner kronor (362).

– Kriminalvården har fortsatt akut platsbrist och vi gör vad vi kan för att bidra till lösningar. Utöver att leverera det som beställts har vi stort fokus på avtalsskrivning och hyresförhandlingar, och vi utreder också möjligheter till fler platser. Nya och utökade projekt är beställda av Kriminalvården för anstalterna Helsingborg, Tidaholm, Skänninge och Hinseberg samtidigt som vi avslutat projekt vid Tillberga och Skogome, kommenterar vd Åsa Hedenberg och fortsätter:
– Vår projektportfölj för Kriminalvården uppgår nu till nästan 2 200 platser i typhus, cirka 700 platser i tillfälliga byggnader samt ytterligare platser i traditionella projekt.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige