Image

Skola i Vattenfalls gamla huvudkontor

Uthyrning Sveafastigheter tecknar ett kontrakt med Pysslingen Skolor, omfattande 5 200 kvadratmeter i Vattenfalls före detta huvudkontor i Vällingby Parkstad.
Publicerad den 14 Oktober 2014

Sveafastigheter tecknar 15-årigt hyresavtal med Pysslingen Skolor, som ingår i Academedia, avseende ny för- och grundskola i Vällingby Parkstad. Lokalerna som nu utvecklas till skolverksamhet var tidigare en del av Vattenfalls huvudkontor.
Fastigheten ägs av fastighetsfonderna Sveafastigheter Sverige I och Sveafastigheter Fund II.

Sveafastigheter har funnits i området, som tidigare var känt som Råcksta, sedan 2006 och var en aktiv part i framtagandet av planen för den nya stadsdelen Vällingby Parkstad. Inom Vällingby Parkstad utvecklas 1 400 nya bostäder tillsammans med service, arbetsplatser, mötesplatser och grönområden.

Pysslingen Skolor startar den nya skolan, som kommer att ha plats för cirka 475 barn, till hösten 2015.

- Just nu byggs lokalerna om och anpassas för att bli en för- och grundskola i absoluta toppklass. Det här fina och historiska området får en nystart nu och vi är väldigt glada över att vara med redan från början och att kunna erbjuda alla nyinflyttade barn och elever i området plats i vår verksamhet från och med nästa höst, säger Sofia Larsen, för- och grundskolechef på Academedia.

- Sveafastigheter har arbetat för att få till stånd en skola inom området, då det är en viktig beståndsdel vid utvecklandet av en ny stadsdel. Vi är glada över att ha tecknat avtal med Pysslingen Skolor som vi har goda erfarenheter av sedan tidigare samarbete, säger Erik Widmark på Sveafastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige