Image
Valfisken i Kalmar.
Valfisken i Kalmar. Bild: Stenvalvet

Skatteverket tillbaka – efter 26 år

Uthyrning Skatteverket återkommer efter 26 år till sina tidigare lokaler i det som är känt som myndighetskvarteret Valfisken – ägt av Stenvalvet – i Kalmar.
Publicerad den 24 November 2021
Annons
Image

Fastigheten uppfördes 1976 och anpassades för att Skatteverket och Kronofogdemyndigheten skulle flytta in, vilket de gjorde så snart huset stod klart. 20 år senare lämnade Skatteverket lokalerna och flyttade in till stadskärnan i Kalmar, medan Kronofogdemyndigheten blev kvar i byggnaden och är så än idag.

Sommaren 2021 påbörjades arbetet med att anpassa Skatteverkets ursprungliga lokaler till nya flexibla kontorslokaler på 1 900 kvadratmeter och i januari 2022 flyttar Skatteverkets 120 medarbetare tillbaka till Valfisken.

Skatteverket gjorde en noggrann kartläggning då de letade nya lokaler och det var Stenvalvet som bäst motsvarade kraven och erbjöd den bästa lösningen. För att möta dagens kontorsbehov behövdes en uppfräschning och även ombyggnation för att utforma lokalerna rätt. Öppna och flexibla ytor skapas, som passar dagens moderna och varierande arbetssätt.

– Det är väldigt glädjande att nu få möjligheten att hälsa Skatteverket välkomna tillbaka och att vi kan utveckla våra byggnader så att de passar olika kunder över tid. Det är det mest hållbara för att möta framtida behov, säger Catrin Viksten, förvaltningschef på Stenvalvet.

– Vi samarbetar sedan tidigare med Skatteverket på flera orter, bland annat i närbelägna Växjö och Visby. Därför känns det extra bra att vi nu kan tillgodose deras behov även här i Kalmar, säger Pierre Trast, förvaltare på Stenvalvet som ser fram mot ett fortsatt gott samarbete.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom segmentet samhällsfastigheter. Totalt äger, förvaltar och utvecklar vi ett hundratal fastigheter med en area av ca 604 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 15,7 miljarder kronor.

I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som rättsväsende, utbildning, vård- och omsorg samt myndigheter. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare.

Fastighetsbeståndet är fördelat över hela Sverige. Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella investerare; Kåpan Pe...

Läs mer om Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Batljan: "Vi kommer aldrig släppa JM"

Bolag Den 20 juni köpte SBB 20 procent av kapitalet i JM och under hösten har börsjätten fyllt på ännu mer och äger nu 27 procent av aktierna. Det har spekulerats om SBB kan komma att lägga ett bud på hela bolaget men kring det ämnet är Ilija Batljan som väntat fåordig. SSB-vd:n ser i alla fall JM som en långsiktigt investering för sitt snabbväxande bolag, det berättade han bland annat under ett event som Aktiespararna ordnade under tisdagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY