Image

Skatteverket: Hyrorna är för låga

Bostäder Dicksons stiftelse äger hyresfastigheter i Göteborg, som enligt stadgarna ska hyras ut till ”mindre bemedlade arbetande personer”. Skatteverket menar nu att hyrorna i förhållande till fastigheternas marknadsvärde är för låga, och vill höja hyrorna med cirka tio procent.
Publicerad den 5 Januari 2012

Dicksons stiftelse äger 865 hyreslägenheter i fyra olika områden i Göteborg.

Stiftelsen grundades av affärsmannen Robert Dickson 1856 och den ursprungliga tanken var att arbetare skulle kunna erbjudas sunda bostäder till en rimlig hyra, skriver Göteborgs-Posten.

Ett prisexempel i GP är 7 400 kronor för en stor fyrarumslägenhet mitt i Haga.
Skatteverket skriver nu , enligt GP, att hyrorna är för låga i förhållande till marknadsvärdet och Skatteverket vill därför upptaxera Dicksons stiftelse.
Hyresgästföreningen är kritisk.

- Skatteverket skjuter från höften. Det är befängt, dels att de lägger sig i hyresförhandlingarna som enligt lag ska förhandlas mellan parterna, dels att de jämför med marknadsvärdet. Vi har inte marknadshyror i Sverige, säger Lennart Sjöstedt på Hyresgästföreningen till GP.

Mikael Jansson är verkställande tjänsteman på stiftelsen:

- Enligt stadgarna ska hyrorna hållas rimliga. Går de här kraven igenom måste vi höja och då riskerar vi att hamna i konflikt med stadgarna, säger han till GP.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige