Image

Skatter och Hemsö-värden tynger Kungsleden

Bolag Kungsledens resultat efter skatt uppgick till 113 miljoner kronor (406) för årets första kvartal. Minskningen beror till största del på reserveringen för skattekostnader för de nyligen komna skattedomarna och lägre resultat från Hemsö som redovisade lägre orealiserade värdeförändringar på fastigheter.
Publicerad den 26 April 2012

Resultatet från Hemsö sjönk 44 procent till 84 miljoner kronor, främst som en följd av lägre orealiserade värdeförändringar på fastigheter.

Skattedomarna som kom för ett par veckor sedan har inneburit att Kungsleden har sänkt sin prognos för det utdelningsgrundande resultatet från 600 miljoner kronor till 550.
Nettoomsättningen ökade med 36 procent till 556 miljoner kronor (407), medan bruttoresultatet ökade 47 procent till 335 miljoner kronor (228) i och med en större fastighetsportfölj och en mildare vinter.

Resultatet före skatt uppgick till 458 miljoner kronor (492).

- Jag är mycket nöjd med resultatet och stabiliteten i den underliggande driften. Den milda vintern i början av året bidrog till att intjäningskapaciteten i vår portfölj steg till 8,0 procent, från 7,9 procent vid årsskiftet. Överskottsgraden ökade från 66,7 procent till 67,2 procent. Det utdelningsgrundande resultatet var 121 miljoner kronor, jämfört med 78 miljoner kronor i fjol trots en oväntad skattekostnad med en likviditetseffekt om –80 miljoner kronor efter domar i Kammarrätten i Stockholm, säger vd Thomas Erséus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige