Image
Skaraborgs Bostads AB köper i Jönköping.
Skaraborgs Bostads AB köper i Jönköping. Bild: Skaraborgs Bostads AB

Skaraborgs Bostads AB förvärvar hyresfastighet i Jönköping

Transaktioner Skaraborgs Bostads Aktiebolag förvärvar hyresfastighet i Jönköping till ett värde av 49 miljoner kronor. Förvärvet är bostadsbolagets tredje i ordningen med ambitionen att skapa en gedigen fastighetsportfölj med stabil värdeökning i Skaraborg med omnejd.
Publicerad den 3 September 2019

Fastigheten Barnarp färdigställdes 2017/18 och består av 22 hyreslägenheter med garage och p-platser fördelade på en yta på 1596 kvadratmeter. Ombud för säljaren var Newsec.

– Vi är otroligt glada över förvärvet i Jönköping som ligger helt i linje med vår affärsidé, att äga och aktivt förvalta attraktiva hyresfastigheter i Skaraborg med omnejd, säger Johan Fogelberg, vd för Skaraborgs Bostads Aktiebolag.

Bolaget äger sedan tidigare två fastigheter i Skövde, Gerd 3 på Sandtorget 1, bestående av 17 lägenheter och 4 lokaler, samt Eriksdal 6 som består av 28 lägenheter.

Skaraborgs Bostads Aktiebolag startades 2018 av Johan Fogelberg, med stöd av Nordic Property Investment. Bolaget har för avsikt att skapa en gedigen fastighetsportfölj i Skaraborg med omnejd där aktiv förvaltning av beståndet ska säkerställa en stabil värdeökning. Bostadsbeståndet finansieras av traditionell finansiering men även via personliga investerare som får ett direktägande i fastigheterna.

– Vi tittar enbart på fastigheter på orter där vi själva har en koppling och kan bidra med god lokalkännedom. Genom en aktiv förvaltning säkerställer vi en stabil värdeökning som ger våra investerare god avkastning på investerat kapital, bra översikt och tydlighet, säger Fogelberg.

Skaraborgs Bostads Aktiebolag är ett fristående bolag men har ett nära samarbete med Nordic Property Investment, vilket säkerställer direktaccess till bolagets expertis inom rådgivning vid fastighetsaffärer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY