Image
Citygate.
Citygate. Bild: Skanska

Skanska tecknar nytt hyresavtal i Citygate

Uthyrning Skanska Fastigheter Göteborg har tecknat hyresavtal med gymoperatören Omnia om cirka 380 kvadratmeter. Öppning sker under hösten så snart nödvändiga byggnadstillstånd erhållits.
Publicerad den 25 Januari 2023

– Vi är väldigt glada att äntligen kunna presentera en gymoperatör till huset, vilket har varit efterfrågat från våra hyresgäster och är en självklar del i vårt hälsofokus och WELL certifiering. Omnia har ett bra helhetstänk kring hälsa och välmående, med stort fokus på husets gemenskap med aktiviteter som inspirerar till hälsosamma val helt i linje med Citygates vision och värderingar, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Citygate certifieras enligt både WELL och LEED, vilket innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i. Citygate uppmuntrar till goda vanor och som förenklar hyresgästernas vardag med brett servicekoncept, hälsosam mat i restaurangen, hälsohub/gym och cykelhotell.
– Vi är glada över att etablera vår tredje anläggning i Göteborg, nu i Citygate. Här kommer det att finnas ett fullutrustat gym med väl genomtänkt utrustning och en sal för allt mellan yoga och mobilitetsträning till stresshantering, workshops och föreläsningar. Ett koncept som passar väl in i husets tänk kring goda och hållbara vanor där företag och dess anställda ska lyckas med sina hälsomål och ha kul på vägen, säger Thomas Swedberg, ägare av Omnia.

I Citygate har nu hyresgäster som Sector Alarm, Aspia, Visma, Parttrap, Skanska, Verahill, Flodéns och Knightec flyttat in samt Compass Group som har öppnat caféet och restaurangen. Konferensplanet öppnar inom kort. Ytterligare hyresgäster som Bosch, OnePartner, Manpower och WSP välkomnas under våren då husets egna co-working också öppnar.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqab laddar upp för banksamtal framöver

Ekonomi/Finansiering I förra veckan gick Besqab ut med informationen om att de gör en avsättning i pågående produktion och en nedskrivning av exploateringsfastigheter – i syfte att ge en tydligare bild av värdena i ljuset av marknadsförutsättningarna. Trots det kör de vidare på planerna om nyproduktion under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige