Image
Generation Park i Warszawa.
Generation Park i Warszawa. Bild: Skanska

Skanska säljer för 2,9 miljarder i Warszawa

Transaktioner Skanska har sålt det tredje kontorshuset i kontorskomplexet Generation Park i Polens huvudstad Warszawa för 285 miljoner euro, cirka 2,9 miljarder kronor. Köpare är Hansainvest Real Assets. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Commercial Development Europe i det fjärde kvartalet 2021. Tillträdet till fastigheten är planerat till det tredje kvartalet 2022.
Publicerad den 30 December 2021
Annons
Image

Generation Park Y är Skanskas första kontorsskyskrapa i Central- och Östeuropa. Fastigheten har en uthyrningsbar yta på 47 600 kvadratmeter och 100 procent av kontorsytan är uthyrd till det polska försäkringsbolaget PZU. Byggnaden stod färdig under första kvartalet 2021. Den har redan erhållit LEED Core & Shell Platinum och WELL Health & Safety-certifieringar och siktar även på att få WELL Core & Shell samt Building without Barriers-certifieringar.

Generation Park består av tre kontorsbyggnader med en total uthyrningsbar yta om cirka 88 000 kvadratmeter kontor och butiksyta samt flera parkeringsplatser. Generation Park är Skanskas största kontorsutvecklingsprojekt i Warszawa.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige