Image

Skanska moderniserar skola i Washington för 430 miljoner

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal för att modernisera och bygga ut Lafayette Elementary School i Washington för cirka 430 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Januari 2016
Lafayette Elementary School. Bild: Skanska
Lafayette Elementary School.

Den totala kontraktssumman uppgår till 72 miljoner dollar, cirka 610 miljoner kronor. Den inledande fasen, värd 21 miljoner dollar, cirka 180 miljoner kronor, inkluderades i orderingången för det tredje kvartalet 2015.

Lafayette Elementary School byggdes på 1930-talet och byggdes ut på 1970-talet. Den nuvarande byggnaden omfattar cirka 9 200 kvadratmeter. De cirka 11 000 kvadratmeter som tillförs kommer att ersätta tidigare utbyggnation, plus ytterligare 5 500 kvadratmeter.

Moderniseringen omfattar återställandet av befintliga fasad, total inre renovering av strukturer från 1930-talet, en mindre utvidgning av befintlig parkering, renovering av utvändiga lekytor samt gröna tak och andra funktioner för dagvattenhantering för att möta de senaste miljökraven.

Projektet är designat för att uppnå minst Leed Gold-certifiering. Förarbeten påbörjades i februari 2015 och projektet väntas vara slutfört i november 2016.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige