Image
Skanska investerar i Solna.
Skanska investerar i Solna. Bild: Skanska

Skanska investerar 470 miljoner i Solna-projekt

Bolag Skanska investerar cirka 470 miljoner kronor i det hållbara bostadsprojektet Kaprifolen med 127 Svanenmärkta lägenheter i Järvastaden, Solna. Byggkontraktet är värt cirka 300 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Sverige i det första kvartalet 2022.
Publicerad den 28 Februari 2022

Projektet strävar efter att reducera klimatavtrycket från det att spaden sätts i marken till långt efter inflyttning. Så kallad grön betong, som har upp till en halverad klimatpåverkan jämfört med vanlig betong, kommer att användas, liksom solceller.

Bostäderna blir certifierade enligt Nordens officiella miljömärkning Svanen. Det innebär höga krav på kvalitet, miljö-, energi- och hälsoaspekter. Allt i bostaden – från färgen på väggarna till golv, skåp och fönster – har genomgått en extern granskning. Bostaden har lägre energianvändning än byggkraven, samt högre krav på kemikalier och ventilation. På det stora hela innebär det en bättre inomhusmiljö och en lägre klimatpåverkan än annan jämförbar nyproduktion.

Byggnationen påbörjas under våren 2022 och beräknas slutföras i slutet av 2024. Inflyttning kommer att ske successivt under 2024.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsbolaget på frammarsch i textilstaden

Bolag Delar av Borås centrum står inför en spännande utveckling de närmaste åren då Pulsen Fastigheter ska förtäta med närmare 60 000 kvadratmeter bostäder och kommersiella ytor. Nyligen avslutades samrådet för den detaljplan som håller på att tas fram, och här berättar Pulsens vd Christer Södeliden mer om planerna för området – och hur bolaget siktar på att växa i övrigt framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.