Image
Skanska i miljardavtal för forskningscenter i Oslo.
Skanska i miljardavtal för forskningscenter i Oslo. Bild: Skanska

Skanska i miljardavtal för forskningscenter i Oslo

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat kontrakt med Campus Ullevål AS, Norges Geotekniske Institutt (NGI) och Aspelin Ramm om att bygga Campus Ullevål i Oslo, Norge. Kontraktet är värt NOK 1,0 miljarder, cirka 1,0 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det andra kvartalet 2023.
Publicerad den 17 April 2023

Campus Ullevål blir ett forskningscentrum för klimat, energi, miljö och ingenjörsrelaterad geovetenskap och blir en av de första byggnaderna som färdigställs i Oslo Science City – huvudstadens nya innovationsdistrikt.

När projektet är färdigställt kommer det nuvarande området bestående av parkeringsplatser att ha omvandlats till ett 36 000 kvadratmeter stort forskningscentrum med ett lummigt, grönt torg, mötesplatser för allmänheten och aktiviteter för barn. Projektet kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM NOR Excellent.

Byggnationen kommer att påbörjas i april 2023 och färdigställandet är planerat till det andra kvartalet 2026.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige