Image
Skanska hyr ut ytterligare 6 000 kvadratmeter i Citygate.
Skanska hyr ut ytterligare 6 000 kvadratmeter i Citygate. Bild: Skanska

Skanska hyr ut mer i Citygate – 6 000 kvadratmeter till WSP

Uthyrning Skanska Fastigheter Göteborg har tecknat ett sjuårigt hyresavtal med WSP om cirka 6 000 kvadratmeter i kontorshuset Citygate i Gårda, Göteborg. Kontorshuset är därmed till drygt 50 procent uthyrt.
Publicerad den 4 Februari 2022

WSP, som är rådgivare och konsulter inom samhällsutveckling, flyttar till Citygate i början av 2023 på våning åtta, nio och tio. De får då tillgång till Citygates breda servicekoncept som förenklar hyresgästernas vardag, såsom mötesplatser, träningsmöjligheter, cykelhotell, restaurang och café.

Citygate hälsocertifieras enligt den internationella standarden WELL och hållbarhetscertifieras enligt LEED. Huset kommer att drivas till 100 procent med lokal förnybar el från solcellsparken i Utby, en viktig pusselbit i en energieffektiv helhetslösning.

Citygate har 36 våningar och är 144 meter högt, med en total uthyrningsbar yta om cirka 42 000 kvadratmeter. Kontorshuset kommer att färdigställas under hösten 2022 med hyresgäster som Sector Alarm, Compass Group, Visma, Parttrap, Skanska, Knightec, Aspia och Bosch.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige