Image

Skanska hyr ut i Sthlm New

Uthyrning Skanska hyr ut 2 300 kvadratmeter till Polystar och 649 kvadratmeter till Silentium i Sthlm New Creative Business Spaces i Hammarby Sjöstad. Båda bolagen planerar flytta in i början av 2017.
Publicerad den 18 Februari 2016

Polystar, marknadsledande global leverantör inom telekomtjänster, flyttar från Farsta till Hammarby Sjöstad och det nya kontorsområdet Sthlm New.

– Vi ville ha en lokal och ett område som mer associerades med high-tech och vår verksamhet. Hammarby Sjöstad har blivit ett populärt område med bra kommunikationer och tillgång till restauranger. Det blir lättare för oss att rekrytera nya talanger till Hammarby Sjöstad, säger Mikael Grill, vd för Polystar Sverige AB.

Polystar gör Lantmäteriet sällskap och fastigheten 03 är nu uthyrd till 65 procent. Den andra hyresgästen i området är Silentium som flyttar från Skanstull och hyr ett halvt plan i Sthlm Seaside.

– Lokalen har en tilltalande planlösning och ett oslagbart läge precis vid Hammarbykanalen. Fönstren från golv till tak ut mot vattnet skapar en miljö som inte går att jämföra med många traditionella kontor, säger Eva-Maria Johansson, ekonomichef på Silentium.

– Sthlm New har blivit ett attraktivt kontorsområde och efterfrågan på våra lokaler är stor. Både Seaside och Sthlm 03 vänder sig till en kräsen målgrupp som söker nybyggda lokaler med närhet till vattnet, service och Södermalms puls, säger Billy Forsell, som ansvarat för uthyrningarna i Sthlm New.

Under året planerar Skanska dessutom att starta Sthlm 01, skyskrapan, som ligger mittemot Sthlm 03 på Hammarby Allé.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Senast från Fastighetssverige Plus

Hetaste rekryteringarna under första kvartalet

Karriär Fastighetssverige har synat branschens hetaste rekryteringar under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige