Image

Skanska hyr ut 7 000 kvadratmeter i Stockholm New

Uthyrning Skanska har tecknat två hyresavtal om sammanlagt 7 000 kvadratmeter i sitt nya kontorsområde Sthlm New Creative Business Spaces i Hammarby Sjöstad. Avtalen har tecknats med Lantmäteriet och Softronic som båda flyttar in i december 2016.
Publicerad den 17 December 2015
Skanska hyr ut 7 000 kvadratmeter i Stockholm New i Hammarby Sjöstad. Bild: Skanska
Skanska hyr ut 7 000 kvadratmeter i Stockholm New i Hammarby Sjöstad.

Sthlm New Creative Business Spaces är Skanskas kontorssatsning i Hammarby Sjöstad. Området, som består av 100 000 kvadratmeter kontor, byggs i flera etapper och kommer rymma fler än 6 000 arbetsplatser när allt står klart. Först ut är de två kontorshusen Seaside och Sthlm 03.

Softronic, ett konsultföretag inom management & IT, har tecknat ett avtal på 5 512 kvadratmeter och flyttar in i den helt nybyggda fastigheten Sthlm Seaside.

– När vi besökte bygget så insåg vi direkt att de moderna och effektiva lokalerna skulle passa våra krav på samverkan, både internt och externt. Dessutom har huset ett fint läge direkt på Hammarby Kaj och är mycket representativt, säger Anders Eriksson, vd på Softronic.

Det andra avtalet har tecknats med Lantmäteriet som flyttar in på 1 471 kvadratmeter i det nybyggda Sthlm 03.

– Sthlm New är ett fantastiskt kontorsläge. Närheten till allmänna kommunikationer med tvärbanan, t-bana och bussar i kombination med restauranger och annan service passar oss bra. För oss som myndighet är det roligt att få vara en del i det kreativa område som Skanska vill skapa. Sthlm 03 passar vår verksamhet perfekt, säger Max Lokrantz, enhetschef på Lantmäteriet.

– Vi är jätteglada över att så välkända och fina företag har valt våra lokaler. Vi har sett en ökad efterfrågan på lokaler i Hammarby Sjöstad vilket visar att vi har ett riktigt lyckat koncept i Sthlm New Creative Business Spaces, säger Billy Forsell, Skanska Fastigheter.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Senast från Fastighetssverige Plus

Hetaste rekryteringarna under första kvartalet

Karriär Fastighetssverige har synat branschens hetaste rekryteringar under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige