Image
Hyllie terrass.
Hyllie terrass. Bild: Skanska

Skanska flyttar in i egna kontorsprojektet Hyllie Terrass

Uthyrning Skanska har tecknat ett hyresavtal för det egna regionkontoret om att flytta in på drygt 4 300 kvadratmeter i kontorsprojektet Hyllie Terrass, Malmö. Hyresavtalet är på tio år och inflyttning kommer att ske under sommaren 2023.
Publicerad den 1 Februari 2022

Med sin nyskapande arkitektur blir Hyllie Terrass ett av Sveriges mest hållbara kontorshus, byggt för att uppnå netto-noll klimatpåverkan under sin livstid, och är pre-certifierat enligt SGBCs NollCO2. Utöver NollCO2-certifieringen kommer Hyllie Terrass att hållbarhetscertifieras enligt LEED samt hälsocertifieras enligt WELL. Hållbarhet genomsyrar allt, från stommen till de gröna terrasserna. Alltid med människans behov och hälsa i centrum.
– Skanskas löfte att bygga för ett bättre samhälle är något vi verkligen gör genom projektet Hylle Terrass. Därför är det extra roligt att vi inom kort kommer leva som vi lär och flytta vårt Malmökontor dit, säger Magnus Persson, vice vd, Skanska Sverige.

Hyllie Terrass omfattar tolv våningsplan om cirka 14 000 kvadratmeter och är, beläget bara ett stenkast från Hyllie Station. Det optimala kommunikations- läget tillsammans med husets miljöprofil möjliggör för företag att kunna verka hållbart i flera led. Huset är ritat av Cobe Architechts och de utmärkande gröna terrasserna bryter av fint mot den minimalistiska fasaden och ger byggnaden karaktär.
– Byggnader står för en stor del av våra utsläpp av växthusgaser, och när vi ska minska vår klimatpåverkan måste alla ta stora krafttag. Vi
kommer bland annat att använda oss av klimatförbättrad betong, återvinning och återbruk samt innovativa energilösningar (för att minska byggnadens klimatavtryck). Vi har också genom hela projektet haft ett stort fokus på hälsa och välmående. Därför känns det extra bra att Skanska nu väljer att flytta regionkontoret till Hyllie Terrass, ett projekt där vi på Skanska tillsammans tagit initiativ att testa nya vägar, säger Stefan Andersson, Projektutvecklingschef, Skanska Öresund.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige