Image
Karin Johansson och Sima Ghaemi Håkansson.
Karin Johansson och Sima Ghaemi Håkansson.

Skanska Fastigheter förändrar i ledningsgruppen

Karriär Sima Ghaemi Håkansson och Karin Johansson får nya roller inom Skanska Fastigheter – här är hela ledningsteamet.
Publicerad den 23 Januari 2023

Sima Ghaemi Håkansson (som utsågs till Årets Unga Fastighetskvinna 2016) har utsetts till ny fastighets- och transaktionschef i Skanska Fastigheter Stockholm från och med i höstas.

I sin nya roll kommer hon att ansvara för Skanska Fastigheter Stockholms fastighetsförvaltning samt fastighetstransaktioner av primärt kontorsfastigheter i Stockholmsområdet.

Sima Ghaemi Håkansson tar i och med den nya rollen även plats i Skanska Fastigheter Stockholms ledningsteam.

Hon har i sin senaste roll arbetat som affärsutvecklare där hon identifierat och analyserat nya affärsmöjligheter samt medverkat vid förvärv och försäljning av fastigheter.

– Jag är väldigt glad att Sima tar sig an denna roll. Hon har bred erfarenhet inom fastighetstransaktioner och hållbar fastighetsutveckling. Vi har nyligen förvärvat kontorsfastigheten Sthlm 01 i Hammarby Sjöstad genom en interntransaktion och ett viktigt fokusområde framåt är att etablera en långsiktig förvaltningsportfölj med högkvalitativa, klimatsmarta och hälsosamma kontorshus, säger Fredrik Bergenstråhle, vd för Skanska Fastigheter Stockholm.

– Jag ser fram emot min nya roll och att leda och utveckla Skanska Fastigheter Stockholms fastighetsförvaltning och transaktionsverksamhet i Stockholmsområdet. Vårt kunderbjudande är i ständig utveckling och förväntningarna på vad moderna kontor ska erbjuda utvecklas hela tiden, säger Sima Ghaemi Håkansson.

Karin Johansson har utsetts till ny affärsutvecklingschef för Skanska Fastigheter Stockholm från och med den förste januari i år och hon efterträder Anna Galli som övergår till en roll som senior advisor.

I sin nya roll kommer hon att ansvara för att initiera nya projektidéer och bygga vidare på Skanska Fastigheter Stockholms landbank vilket även inkluderar att driva detaljplaneprocesser i Stockholmsområdet.

Karin Johansson har i tidigare roller arbetat som affärsutvecklare och projektchef för bland annat Solna United och är sedan tidigare medlem av ledningsteamet i Skanska Fastigheter Stockholm.

– Karin Johanssons breda kompetens och långa erfarenhet inom både förvaltning och projektutveckling har bidragit på många sätt till verksamheten genom åren. Karin bär alltid miljö- och hållbarhetsflaggan högt. Hon har också en förmåga att se helhetsaffären och har ett stort nätverk. Att hon nu fortsätter med arbetet att vidareutveckla vår landbank och ansvarar för att initiera nya kontorsprojekt känns väldigt bra, säger Fredrik Bergenstråhle, vd, Skanska Fastigheter Stockholm.

– Jag ser fram emot att fortsätta att jobba med vår projektutveckling och fokusera på nya idéer och tidiga skeden. I Stockholmsområdet finns många spännande platser som behöver och kan utvecklas. Staden är alltid i tillväxt och transformation. Jag brinner också för hållbarhet i stadsbyggandet och där finns mycket vi tillsammans med kommunerna kan och behöver lära av varandra för att utveckla våra städer på ett riktigt sätt för framtiden, säger Karin Johansson.

Skanska Fastigheter Stockholms ledningsteam består av:
Fredrik Lantz – Uthyrnings- och marknadschef
Karin Johansson – Affärsutvecklingschef
Sima Ghaemi Håkansson – Fastighets- och transaktionschef
Markus Dangré – Projektchef
Magnus Hellsten – Projektchef
Gabriella Ziethén – Ekonomichef
Fredrik Bergenstråhle – Vd

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G: "Än blir ni inte av med mig"

Bolag Efter att i förra veckan ha presenterat vem som tar över P-G Perssons stol i Platzer så var det dags att avsluta år 2022 med bokslutet. Bolaget ser ett minskat fastighetsvärde – något den avgående vd:n inte sett på tio år. För Fastighetssverige berättar han mer om detaljerna i den senaste rapporten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige