Image
Fastighetskvinnan
Jenny Tuleby, transaktionschef Norden, CBRE IM, Josephine Björkman, transaktionschef, Nyfosa, Sima Ghaemi Håkansson, fastighets- och transaktionschef Skanska Fastigheter och Sofia Folstad, transaktionschef, Storsala möts i ett samtal om transaktionsläget på Fastighetskvinnan på Grand Hotel den 5 september.

Fastighetskvinnan: Transaktionsläget – vart finns nästa investering?

Fastighetskvinnan Den 5 september är det dags för Fastighetskvinnan – ett av årets allra främsta inspirationsseminarier – på Grand Hôtel i Stockholm. Under dagen möter vi några av branschens skickligaste transaktionschefer i ett samtal om investeringsläget i dag och framåt.


Citygate.

Skanskas Citygate får ny hyresgäst

Uthyrning Skanska Fastigheter har tecknat hyresavtal med Bracco Imaging Scandinavia AB, som arbetar inom medicinsk bilddiagnostik, om 388 kvadratmeter kontorsyta på plan 22 i Citygate i Gårda, Göteborg. Inflyttning sker i december 2024.


Oas.

Skanska hyr ut 2 100 kvadratmeter i Oas

Uthyrning Skanska Fastigheter Malmö har tecknat ett hyresavtal med Visma om 2 113 kvadratmeter. Visma, som erbjuder programvara och tjänster inom privat och offentlig sektor, kommer hösten 2024 att flytta in på plan 6 och 7 i Oas.


Citygate.

Skanska hyr ut 1 800 kvadratmeter i Citygate

Uthyrning Skanska Fastigheter Göteborg har tecknat hyresavtal med techbolaget Advania om cirka 1 800 kvadratmeter kontorsyta på plan 4 i Citygate. Inflyttning sker sommaren 2024.


Epic i Malmö.

Internationell byrå flyttar in i Skanskas Epic

Uthyrning Den 1 november slår Mazars, som är en internationell revisions-, skatte- och rådgivningsbyrå, upp dörrarna på ny adress i Malmö. Skanska Fastigheter Malmö har tecknat hyresavtal med Mazars om 725 kvadratmeter i Epic på Nordenskiöldsgatan.


Caroline Andersson.

Caroline Andersson blir ny uthyrnings- och marknadschef på Skanska Fastigheter Stockholm

Bolag Caroline Andersson har utsetts till ny Uthyrnings-och marknadschef för Skanska Fastigheter Stockholm. Hon går in i sin nya roll direkt och efterträder därmed Fredrik Lantz som slutat på Skanska.


Karin Johansson och Sima Ghaemi Håkansson.

Skanska Fastigheter förändrar i ledningsgruppen

Karriär Sima Ghaemi Håkansson och Karin Johansson får nya roller inom Skanska Fastigheter – här är hela ledningsteamet.


Citygate i Gårda, Göteborg

Skanska fyller på i Citygate

Uthyrning Skanska Fastigheter har tecknat två nya hyresavtal för Citygate i Gårda Göteborg. Under hösten 2022 flyttar Parttrap och Sector Alarm in i kontorshuset.


Fredrik Bergenstråhle, vd för Skanska Fastigheter Stockholm, är mycket nöjd med affären mellan Skanska och DWS.

"Bra för hyresgästerna i det långa loppet"

Stockholm Flera kandidater var med i toppstriden om Solna United men till slut var det DWS som vann budgivningen. För cirka 3,3 miljarder kronor kommer de nu ta över fastigheten som Skanska utvecklat. "De har det långsiktiga tänk som Skanska söker", menar Skanska Fastighet Stockholms vd Fredrik Bergenstråhle.


Lantz: "Vi har örat mot rälsen"

Karriär För Fastighetssverige berättar Fredrik Lantz, ny uthyrnings-och marknadschef för Skanska Fastigheter Stockholm om storprojekten Sthlm New och Solna United samt vad han ser för utmaningar längre fram.


Han efterträder Bergenstråhle på Skanska

Bolag Fredrik Lantz har utsetts till ny uthyrnings-och marknadschef för Skanska Fastigheter Stockholm. Han efterträder Fredrik Bergenstråhle som utsetts till ny vd för bolaget.


"Kreativa Stockholm flyttar söderut"

Karriär Fredrik Bergenstråhle, ny vd för Skanska Fastigheter Stockholm berättar för Fastighetssverige om vikten av nätverkande, hälsosamma arbetsplatser och hur han ser på att ta över efter den tidigare vd:n Caroline Arehult som lämnar bolaget för Hemfosa.


Han efterträder Arehult på vd-posten

Karriär Fredrik Bergenstråhle har utsetts till ny vd för Skanska Fastigheter Stockholm och blir därmed ansvarig för Skanskas kommersiella fastighetsutveckling i Stockholmsområdet. Han efterträder Caroline Arehult som utsetts till ny vd för Hemfosa Fastigheter.


”Vi var öppna för förslag”

Transaktioner Skanska Fastigheters transaktionschef om det gångna halvåret och affärerna som stängdes sent – och kunde gått till en enskild aktör.


Skanska hyr ut i Solna United

Uthyrning Konsultbolaget Knightec kommer att flytta sitt kontor till Skanskas projekt Solna United i Arenastaden, Solna. Uthyrningen omfattar cirka 1 500 kvadratmeter och planerad inflyttning är i oktober 2019.  


Sima Ghaemi.

”Varje dag är kvinnans dag”

Sverige Så vill Årets Unga Fastighetskvinna 2016 Sima Ghaemi locka fler kvinnor till fastighetsbranschen – dessutom berättar hon om sina tuffaste utmaningar. ”Har ibland känt mig orättvist behandlad”.