Image

Skanska får bygga Regionens Hus

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Västfastigheter om andra fasen för genomförandet av nya Regionens Hus i Göteborg. Kontraktet är värt cirka 580 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Juli 2016
Skanska får i uppdrag av Västfastigheter att bygga Regionens Hus i Göteborg. Bild: Skanska
Skanska får i uppdrag av Västfastigheter att bygga Regionens Hus i Göteborg.

Avtalet avser byggnation av en ny 22 000 kvadratmeter stor byggnad. Skanska har dessutom option på ombyggnationen av gamla Bergslagsbanans station på 5 500 kvadratmeter. Kontraktet kommer att genomföras i utökad samverkan med beställaren, så kallad partnering.

– Västfastigheter är en viktig kund för oss och vi är glada att kunna bidra med Skanskas gedigna erfarenhet av kontorsprojekt när den andra etappen av nya Regionens Hus i Göteborg nu inleds, säger Christian Wieland, distriktschef, Skanska Sverige.

Syftet med nya Regionens Hus är att samlokalisera delar av Västra Götalandsregionens 15 verksamheter i Göteborg. Projektet har höga miljökrav avseende energiförbrukning och miljöpåverkan, och kommer att klassificeras som Miljöbyggnad Guld.

– Vi är stolta och glada att vi tillsammans med Skanska tar nästa steg i resan mot Nya Regionens Hus i Göteborg, säger Henrik Erdalen, ombud, Västfastigheter.

Byggnationen kommer att påbörjas omgående och byggnaden beräknas vara färdigställd för inflyttning under våren 2019.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det finns ett starkt intresse på kontorsmarknaden"

Bygg/Arkitektur Sveriges högsta kontorshus Citygate i Göteborg har nått sina 144 meter på höjden och nu är det insidan som ska färdigställas det närmaste året. Hittills har Skanska hyrt ut drygt 30 procent av den väldiga skrapan men den siffran kommer snabbt att stiga, det berättar Skanskas marknadschef Mats Dynevik för Fastighetssverige. Här berättar han mer om den höga efterfrågan på nyproducerade kontor och hur uthyrningsmarknaden snabbt blivit bättre efter sommaren 2021.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY