Image

Skanska bygger för Akademiska Hus

Bygg/Arkitektur Skanska har fått i uppdrag av Akademiska Hus att bygga om och bygga ut polisutbildningens lokaler i Flemingsberg.
Publicerad den 22 Februari 2016
Skanska får bygguppdraget för nya polishögskolan i Flemingsberg. Bild: Akademiska Hus
Skanska får bygguppdraget för nya polishögskolan i Flemingsberg.

Kontraktet utgör andra fasen i ett avtal där Skanska under ett halvårs tid arbetat med förberedelser för bygget i samarbete med Akademiska Hus. Projektet är ett resultat av Statens satsning på expansion av polisutbildningen. Södertörns Högskola ska framöver kunna ta emot 700 polisstudenter.

– Det här är ett spännande uppdrag med många ovanliga utmaningar. Vi ser fram emot att ta oss an uppgiften tillsammans med Akademiska Hus. Vi kommer ha stor nytta vår goda erfarenhet av att bygga lokaler åt polis och rättsväsende, säger Bengt Staaff, regionchef, Skanska Sverige AB.

Utbildningslokalerna, intill Alfred Nobels väg, byggs med omsorg i materialval och fokus på energieffektiva lösningar. Avsikten är att nybyggnaden ska certifieras enligt Miljöbyggnad, nivå silver.

Utbildningslokalerna kommer bland annat att inrymma skjutbanor, skyttesimuleringslokaler, självskyddshall och övningslägenheter.

– Utvecklingen av Campus Flemingsberg som ett kunskapscentrum av absolut högsta klass pågår för fullt och polisutbildningen är en mycket betydelsefull del av den utvecklingen. Vi är mycket stolta och glada över att i samverkan med Skanska få bidra till detta, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus region Stockholm.

Förberedande arbeten är inledda och lokalerna ska stå färdiga i god tid innan vårterminen 2018. Den nya byggnaden består av 6 500 kvadratmeter fördelat på tre plan. Skanska utför även ombyggnadsarbeten av befintliga lokaler på sex plan, motsvarande drygt 6 000 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Möjligheter till en miljon bostäder i goda lägen

Bygg/Arkitektur 100 år av byggande för bilen – det är vad stadsforskaren och doktorn i stadsplanering, Alexander Ståhle, menar att vad vi gjort. Men vad människor eftersöker i sin bostad är inte parkeringar och stora vägar. "Med 90 procents säkerhet kan vi säga vad en fastighet är värd utifrån hur den ligger i förhållande till grönska och natur", säger Alexander Ståhle.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige