Anledningen är att badet måste moderniseras och samtidigt göras mer tillgängligt för alla gäster.
GIH-badet invigdes 1968 som en gemensam sim- och rekreationshall för Gymnastik och Idrottshögskolan (GIH) och allmänheten och har ett attraktivt läge mellan Valhallavägen och Liljanskogen intill Stockholms Stadion och Kungliga Musikhögskolan.
Det är nu hög tid för en upprustning av badet, något som diskuterats under många år, framförallt på grund av anläggningens föråldrade skick, bristande tillgänglighet och slitna ytskikt.
– GIH-badet är mycket uppskattat av studenter på GIH och av motionärer, familjer och föreningar. Renoveringen är viktig för GIH men också nödvändig för att vi i framtiden ska kunna ha ett säkert och uppskattat bad även för allmänheten, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus region Stockholm.
Moderniseringen ger många fördelarI projektet ingår en totalrenovering av byggnaden, men där stommen behålls och stor vikt läggs på att lyfta fram den ursprungliga interiörens karaktär. Badet består idag av två bassänger – en 25-meters bassäng samt en mindre undervisningsbassäng. Dessa kommer att finnas kvar men utrustas med nya tekniska system, där exempelvis den nya renvattenanläggningen utformas efter väl etablerad teknik.
Renoveringen medför också att arbetsmiljön för de som arbetar på GIH-badet förbättras avsevärt, till exempel genom att ett säkrare och bättre system för kemikaliehantering skapas. För att öka tillgängligheten justeras entrén med hiss till alla plan. Marken utanför entrén kommer att anpassas så att handikappfordon enkelt kan stanna för att hämta eller lämna besökare. Även badets fasad och fönster kommer att renoveras.
Renoveringen startar under hösten 2016 och GIH-badet planeras kunna öppna igen för allmänheten under andra halvan av 2018.
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av CDVI
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.