Image

Byggstart för polisutbildningens nya lokaler i Huddinge

Bygg/Arkitektur Polisutbildningen ska utöka sin verksamhet på Campus Flemingsberg i Huddinge. Akademiska Hus och Södertörns högskola utvecklar nu både nya och befintliga lokaler.
Publicerad den 19 Februari 2016
Utvecklingen ska ge plats för cirka 700 polisstudenter. Bild: Tengbom
Utvecklingen ska ge plats för cirka 700 polisstudenter.

Lokalerna ska stå klara 2017 och ge plats för cirka 700 polisstudenter. I januari 2015 blev polisutbildningen en del av Södertörns högskola och lärosätet tog emot sin första kull av 170 blivande poliser, vilket motsvarar hälften av dem som antogs i landet. Under utbildningen varvas akademiska studier med praktiskt lärande. Det ställer särskilda krav på de nya lokalerna som nu ska utvecklas och därmed bidra till att antalet studenter vid högskolans polisprogram kan utökas rejält.

– Södertörns högskola ser väldigt mycket fram emot denna byggnad som i än högre grad integrerar polisutbildningen med vår akademiska miljö. Den utgör ett stort och viktigt steg för polisutbildningen och hela högskolan, säger rektor Moira von Wright.

Byggprojektet på Alfred Nobels Allé 12 och 14 delas upp i två delar, en ombyggnad och en nybyggnad. Totalt rör det sig om cirka 12 700 kvadratmeter. Lokalerna kommer bland annat att innehålla skjutbanor, övningshall, lärosalar, rum för administration, omklädningsrum, förråd och garage. Utvändigt iordningställs en körgård för övningar. De båda husen är sammankopplade under mark.

– Etableringen av polisutbildningen är en betydelsefull del i utvecklingen av campus Flemingsberg och Huddinge som levande och attraktivt. Vi är mycket stolta och glada över att få bidra till detta, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus region Stockholm.

Akademiska Hus investerar cirka 250 miljoner kronor i projektet. Inflyttning i både ny- och ombyggnationen sker under fjärde kvartalet 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Möjligheter till en miljon bostäder i goda lägen

Bygg/Arkitektur 100 år av byggande för bilen – det är vad stadsforskaren och doktorn i stadsplanering, Alexander Ståhle, menar att vad vi gjort. Men vad människor eftersöker i sin bostad är inte parkeringar och stora vägar. "Med 90 procents säkerhet kan vi säga vad en fastighet är värd utifrån hur den ligger i förhållande till grönska och natur", säger Alexander Ståhle.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige