Image
Poyan Katebi, vd för Sindi.
Poyan Katebi, vd för Sindi. Bild: Sindi

Sindi och Athena Fastigheter i samarbete för att mäta och följa upp social hållbarhet i tidiga skeden

Bolag Sindi Index och Athena Fastigheter inleder ett samarbete för att systematiskt mäta och följa upp social hållbarhetsdata i tidiga skeden av fastighetsutveckling, med hjälp av Sindis plattform. Tillsammans kommer Athena och Sindi mäta och analysera sociala faktorer på alla nivåer, från ledningsnivå till de platser där Athena vill vara verksamma, med målet att stärka styrningen och förbättra de sociala insatsernas faktiska utfall.
Publicerad den 16 Oktober 2024

Sindi är en unik plattform som samlar expertis inom fastigheter och social hållbarhet. Genom att kombinera avancerad dataanalys med djupgående forskning ges verktyg för att mäta, förbättra och kommunicera fastighetsbolagens agerande och sociala påverkan. Athena är en fastighetsutvecklare som genom hållbarhet och innovation har som mål att bidra till positiv skillnad i samhället.

Samarbetet omfattar analys och målsättningar inom social styrning, med utgångspunkt i befintliga och kommande lagkrav. Därtill ingår sociala områdesanalyser och rapporter från Athenas fastigheter, som tillsammans utgör grunden för ett proaktivt förbättringsarbete.
– Samarbetet med Athena är en viktig pusselbit i Sindis resa med att utveckla en standard för att mäta och följa upp social hållbarhet i fastighetsbranschen. Tillsammans identifieras relevanta sociala variabler som kan mätas på regelbunden basis och potentiellt även kopplas till finansiering, säger Poyan Katebi, vd för Sindi.
– På Athena är det viktigt att ligga i framkant när det gäller både hållbarhet och innovation. Sindi representerar båda dessa områden och gör det möjligt att mäta sociala variabler som tidigare varit svåra att kvantifiera och tydliggöra, säger Kjell Stenudd, grundare och vd för Athena.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Andreas Wallströms oro för ekonomin: "Det kommer ta tid innan gapet sluts"

Ekonomi/Finansiering Vad påverkar konjunkturen framåt och har verkligen hushållens tjockare plånböcker någon effekt på det. Andreas Wallström som är prognoschef på Swedbank berättar under Fastighetssveriges event Stora Bostadsdagen om sin analys av läget i ekonomin. Det är två siffror som han ser särskilt allvarligt på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige