Image

Simrishamnsbostäder säljer för att bygga nytt

Transaktioner Simrishamns Bostäder har sålt tre bostadsfastigheter belägna i Skillinge i Simrishamns kommun.
Publicerad den 11 Januari 2012

Köpare till fastigheterna med totalt 40 bostadslägenheter, cirka 3 000 kvadratmeter är Qusthus i Kivik AB. Samtidigt utvecklar Simrishamnsbostäder cirka 30 nya lägenheter i Gärsnäs.

? Avyttringen är ett led i vår strategi att koncentrera vår förvaltning till färre orter och innebär samtidigt möjlighet att satsa på de framtida bostäderna i Gärsnäs, säger Kent Zerath, vd för Simrishamnsbostäder.

A&P Fastighetstransaktioner i Jönköping har varit rådgivare i försäljningen där köpeskillingen uppgår till 36 miljoner kronor. Qusthus, som tillträdde fastigheterna den 2 januari 2012, har för avsikt att driva fastigheterna med samma värdegrund som Simrishamnsbostäder gjort.

? Bostäderna i kvarteret Lyckan i Gärsnäs har en tvåplanslösning med inspiration från 50?talets design. Trygghetsboendet, där en i hushållet skall vara 70 år fyllda, innebär bland annat tillgång till samlingsrum med värdinnetjänst, säger Kent Zerath. Första spadtaget i projektet togs den 21 december.

? Vi har ett växande behov av lägenheter inom Simrishamns kommun och ser fram emot att kunna erbjuda riktigt attraktiva bostäder i centrala i Gärsnäs. Efterfrågan är stor och inflyttning är planerad till hösten 2012 säger Kent Zerath.

Relaterade artiklar

Ämnen

A&P Fastighetstransaktioner på Branschguiden

Sedan tidigt 2000-tal har A&P Fastighetstransaktioner utvecklat ett omfattande nätverk och förmåga att genomföra fastighetstransaktioner inom Sveriges storstadsområden, likväl inom mindre likvida regionala och lokala marknader. Vi tror att bredden på vårt nätverk, proaktiva inställning, strukturerat arbetssätt och engagemang i varje transaktion är nyckeln till framgångsrika affärer och vår leveransförmåga, särskilt på mindre likvida marknader.

A&Ps uppdrag innefattar transaktioner av enskilda fastigheter, portföljer och utvecklingsprojekt i södra Sverige från våra kon...

Läs mer om A&P Fastighetstransaktioner på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige