Image

Siemens återköper fastigheter i Finspång

Transaktioner Siemens har beslutat att utnyttja den möjlighet som finns i kontraktet med fastighetsägaren Skandrenting att återköpa fastigheter i Finspång. Fastigheterna såldes 2001 och har sedan dess hyrts tillbaka av företaget.
Publicerad den 13 Augusti 2015

Det gäller samtliga fastigheter inom Siemens industriområden i Finspång på såväl centrum- som Norrmalmsområdet utom Dalen och Finspångs Slott som hela tiden varit i företagets ägo.

Återköpet genomfördes 1 juli 2015. Fastigheterna som omfattas att återköpet består av 383 400 kvadratmeter markyta och 113 900 kvadratmeter lokalyta.

- Vi har hela tiden under hyresperioderna varit fullt ansvariga för drift och förvaltning av fastigheterna och genom återköpet får vi ett betydligt gynnsammare läge vad gäller totalkostnaden, säger Siemens fastighetschef i Finspång Mats Persson.

I och med detta köp äger Siemens samtliga fastigheter i Finspång där företaget bedriver verksamhet.

- Det är en mycket positiv signal att Siemens väljer att investera i sin verksamhet i Finspång, kommenterar kommunikationsdirektör Mats Rosander köpet.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige