Image

Serneke bygger om kvarter på Östermalm

Bygg/Arkitektur Serneke Bygg har tecknat avtal med Familjebostäder om att bygga om och renovera den kulturmärkta byggnaden Kvarteret Björken på Östermalm i Stockholm. Ordern är värd omkring 75 miljoner kronor.
Publicerad den 3 Augusti 2017
Kvarteret Björken. Bild: Serneke
Kvarteret Björken.

Kvarteret Björken på Östermalm i Stockholm byggdes 1885 och är Sveriges äldsta kulturmärkta byggnad med hyresrätter. Nu är det dags att bygga om och renovera byggnaden och Serneke Bygg har fått uppdraget av fastighetsägaren Familjebostäder.

Entreprenaden omfattar stambyte och helrenovering av 26 befintliga lägenheter, fyra nya vindslägenheter, ombyggnad av samtliga teknikutrymmen samt en ny hiss på innergården.

– Familjebostäder är en kund vi jobbat mycket med när det gäller nybyggnation, så det är kul att nu även genomföra ett ombyggnadsprojekt tillsammans. Kvarteret Björken är av stort kulturhistoriskt värde och det faktum att samtliga lägenheter har en egen utformning gör det till en stor utmaning, säger Kalle Eriksson, arbetschef på Serneke Bygg.

– Vi hoppas på ett gott samarbete med Serneke och är glada över att snart komma igång med den välbehövliga renoveringen av detta unika hus. Fastigheten ska moderniseras så att den uppfyller dagens miljö- och myndighetskrav samtidigt som husets karaktär bevaras. Det känns också roligt att kunna tillskapa fyra nya lägenheter på vinden så att vi kan erbjuda fler hyresgäster boende i ett sekelskifteshus i innerstan, säger Lars Björk, fastighetschef på Familjebostäder.

Byggstart sker denna månad och den sista etappen i projektet ska vara färdigställd i januari 2019. Ordersumman kommer att inkluderas i orderingången för tredje kvartalet 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige