Image

Serneke bygger om Apelvikshöjds kyrka

Bygg/Arkitektur När Apelvikshöjds kyrka i Varberg ska byggas om och till under nästa år är det Serneke som tar hand om entreprenaden. Byggstart beräknas till september 2017.
Publicerad den 23 December 2016
Serneke bygger om kyrka i Varberg. Bild: Markgren Arkitektur
Serneke bygger om kyrka i Varberg.

Apelvikshöjds kyrka invigdes så sent som 1989 och ritades av arkitekt Arne Nygård. Nu har kyrkan dock behov av om- och tillbyggnad samt underhållsåtgärder. Bland annat ska en tillbyggnad med nya kontorsytor samt en ny entré och kapprum byggas. En ny terrass och flytt av den befintliga klockstapeln ska också genomföras.

– Att bygga om en kyrka är ett speciellt och hedrande uppdrag som vi ser fram emot att bistå Varbergs församling med, säger Christer Egelind, Arbetschef på Serneke Bygg.

– Eftersom det är fullsatt i Apelvikshöjds kyrka nästan varje söndag behöver vi bygga ut kyrkan. Ett större kyrkorum och bättre entré gör att vi kan fortsätta att utveckla livet i församlingen, säger Fredrik Ivarsson, kyrkoherde i Varbergs församling.

Projektet Apelvikshöjds kyrka är en utförandeentreprenad i samverkan och entreprenadsumman är omkring 18 miljoner kronor som inkluderas i orderingången i kvartal 1 2017.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter förvärvet i Charlottenberg – så ser Cibus på gränshandelns framtid

Bolag Cibus gör klart med ett förvärv precis vid norska gränsen. Vd:n Sverker Källgården berättar för Fastighetssverige vad som lockade med affären, bolagets syn på gränshandeln och om man kan tänka sig fler gränshandelsförvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY