Image
Serafim Fastigheter köper fastigheten Skonerten 3 i Södertälje.
Serafim Fastigheter köper fastigheten Skonerten 3 i Södertälje. Bild: Serafim Fastigheter

Serafim i flera affärer

Transaktioner Serafim köper i Södertäje och Upplands Väsby och säljer i Huddinge.
Publicerad den 28 December 2020

Serafim Fastigheter har förvärvat en industrifastighet med uthyrbar area om cirka 1 400 kvadratmeter i Södertälje hamn. Fastigheten Skonerten 3 är fullt uthyrd till PML Svets & VVS AB på ett åttaårigt triple-net-avtal.

– Med access till E4/E20 har fastigheten ett bra logistik- och industriläge. Vi ser att Södertälje har utvecklats väl under den period vi verkat där och vi ser mycket ljust på kommunens näringsliv och tillväxt. Detta förvärv kompletterar våra befintliga fastigheter i Södertälje, säger Rickard Jacobsson, vd för Serafim Fastigheter.

Spangarden Fastigheter var säljare med Newsec som rådgivare.

Serafim har köpt fastigheten Hammarby-Smedby 1:433 i Upplands Väsby med en uthyrningsbar area om cirka 1 200 kvadratmeter samt intilliggande byggrätt.

Fastigheten består av fulluthyrda industri-, lager samt kontorslokaler till hyresgästen Freja eID (f.d. Verisec AB).

– Fastigheten är strategiskt välplacerad och i väldigt gott skick. Tack vare stabil hyresgäst och en spännande potential i intilligande byggrätt ser vi fastigheten som ett bra komplement i vår förvaltnings- och utvecklingsportfölj." säger Rickard Jacobsson, vd, Serafim Fastigheter.

Serafim har även sålt fastigheten Opalen 40 i Huddinge, en fullt uthyrd kontorsbyggnad i attraktivt läge med goda kommunikationer och närhet till service och handel.

Fastigheten är uthyrd till en företagskoncern som bedriver kontorshotell, redovisningsbyrå samt utbildningsverksamhet.

Affären genomfördes 1 december och Serafim Fastigheter företräddes av Setterwalls Advokatbyrå.
– Vi är glada för det stora intresset vi mottagit och att vi kunnat skapa mervärde för våra aktieägare, nu har vi fullt fokus på att förvärva fler intressanta fastigheter i Stockholms län, säger Rickard Jacobsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige