Image
Erik Selin.
Erik Selin. Bild: Balder

Selin nobbar både Castellum och SBB

Bolag Erik Selin, vars Balder äger 20 procent av Entra, tycker att både SBB:s och Castellums bud är för låga. – Jag vill att bolaget ska fortsätta som ett självständigt bolag, säger Erik Selin.
Publicerad den 26 Januari 2021

Det är i norska Finansavisen som Selin kommenterar och han menar att Balder får bäst avkastning på sin investering om Entra fortsatt är självständigt.
– Ja, det är min värdering som långsiktig ägare.

På frågan om det går sämre för Entra om man slår ihop bolaget med ett svenskt bolag svarar Selin:
– Det vet man aldrig förrän efteråt. Det blir bara gissningar men jag menar att Entra "stand alone" är ett väldigt bra bolag. Och när man vet att något är bra är det väl dumt att chansa, eller?

Samtidigt utesluter han inte att Balder kan acceptera ett högre bud.
– Jag agerar som hag har möjlighet till och vill i utgångsläget inte att Entra ska säljas. Men kommer det ett fantastiskt bud och styrelsen, ledningen och de andra aktieägarna vill gå för det så kan jag inte stoppa det, säger Selin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige