Image
Erik Selin.
Erik Selin. Bild: Balder

Balder fortsätter öka i Entra – nu uppe i 20 procent

Bolag Erik Selin och hans Balder fortsätter att köpa aktier i det norska fastighetsbolaget som både SSB och Castellum lagt bud på.
Publicerad den 19 Januari 2021

Balder har köpt ytterligare 100 000 aktier i norska fastighetsbolaget Entra och flaggar nu för strax över 20 procent av aktierna, det skriver nyhetsbyrån Finwire. Balder stärker därmed en viktig kontrollpost i Entra.

Både Castellum och SBB har lagt konkurrerande bud på Entra, men i och med Balders position blir det svårt att få igenom ett övertagande då ett villkor är att minst 90 procent accepterar.

Balder-chefen Erik Selin har tidigare uttryckt att man föredrar att Entra fortsätter som ett noterat bolag på Oslobörsen.
– Bolaget är välskött, har ett fint fastighetsbestånd och ett bra management som över tid kommer att skapa värden för bolagets intressenter. Vi ser Entra som en bra långsiktig investering och har inte för avsikt att lägga ett bud på hela bolaget, har Selin uppgett.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige