Image
Modellfabriken i Eskilstuna.
Modellfabriken i Eskilstuna. Bild: Sehlhall Fastigheter

Sehlhalls 10 000 kvadratmeter stora detaljplan i Eskilstuna antagen

Bygg/Arkitektur Eskilstuna kommun har antagit detaljplanen för Modellfabriken, vilket skapar en central byggrätt om 10 000 kvadratmeter BTA för vårdboende, kontor, centrumverksamhet och kontor. Trots platsens komplexitet ingavs inga överklaganden. Täby kommun har antagit Sehlhalls bygglovsansökan för uppförande av ett modern vårdboende om 90 lägenheter i Arninge. På bägge platser planerar Sehlhall för omgående byggstart.
Publicerad den 22 Oktober 2020

Hösten 2021 ska Energy Evolution Center öppna upp i Sehlhalls lokaler på Väster i Eskilstuna. I lokalerna kommer flera olika aktörer inom energiområdet att bedriva verksamhet. I direkt anslutning till energicentret planerar Sehlhall även att uppföra ett modernt vård- och omsorgsboende om 66 lägenheter, ett trygghetsboende om 36 lägenheter samt cirka 20 studentbostäder.
– Att vi får vara med och utveckla ett nytt centralt landmärke i Eskilstunas mest spännande stadsdel känns väldigt roligt. Att vi dessutom lyckats arbeta fram ett förslag på en så pass utmanande plats, som tillgodoser sakägarna till den grad att ingen överklagar, känns extra bra. Nu ser vi fram emot den första etappen som innebär byggstart av Energicentrum åt Eskilstuna kommun säger Alexander Lundvall, affärsutvecklingsansvarig på Sehlhall Fastigheter.

I Täby har Sehlhall erhållit bygglov för fastigheten Öreslandet 3 som ingår i det nya stationsområdet Arninge-Ullna. Det nya vårdboendet kommer att erbjuda 90 moderna omsorgslägenheter och få en total volym om cirka 7 500 m2 BTA. Ett hyresavtal är tecknat med Humana.
–Täby växer och med det följer ett ökat behov av modern och tillgänglig socialinfrastruktur. Det nya vårdboendet i Arninge blir ett viktigt tillskott i kommunens försörjningsplan säger Petter Hallenberg, vice vd för Sehlhall Fastigheter.

Fastigheterna i Eskilstuna och Täby kommer att utvecklas och förvaltas inom kompetensområdet Sehlhall Vårdbostäder.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Arnhults – Sveriges starkaste familj?

Karriär Mia Arnhult tillhör de mest vältränade i branschen. Nu kämpar M2:s vd tillsammans med barnen om titeln "Sveriges starkaste familj".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY