Image

Se förslagen på nya centralenområdet i Göteborg

Bygg/Arkitektur I går presenterades kommande steg i utvecklingen av Region City i Göteborg. Det skandinaviska arkitektteamet visade upp var sitt förslag på hur man kan utveckla stationsnära stad med kontor och handel i direkt anslutning till Centralstationen.
Publicerad den 5 Juni 2015

Göteborg står inför en gigantisk omvandling de kommande åren. och Jernhusen vill skapa en levande plats som stärker banden till de skandinaviska grannregionerna och ger tillväxt i hela Västsverige – ett hållbart Region City.

För att kunna hålla uppe tempot i stadsutvecklingsprocessen har Jernhusen, parallellt med detaljplaneprocessen, jobbat med att utveckla koncept för handels- och kontorsplatser i området.

Det skandinaviska arkitektteamet, bestående av Erik Møller Arkitekter (dk), Reiulf Ramstad Arkitekter (no) och Kanozi Arkitekter (se), presenterade under torsdagen var sitt förslag på hur man kan utforma området närmast Göteborgs Centralstation. Förslagen utgår från Göteborgs stadsutvecklingsprogram för Centralenområdet och visar hur man på ett attraktivt sätt kan bygga på höjden. Tornen utgör första delen i pågående detaljplan mellan Västlänken och bangården

- Jernhusen utvecklar Region City för att stötta Göteborgs Stad och regionens utveckling med attraktiva och kommunikationsnära lägen för arbete, handel och möten. Genom att utveckla stationsnära stad får fler möjlighet att åka kollektivt när fler arbetsplatser byggs vid Centralstationen, säger Urban Hammarlund, regionchef på Jernhusen.

Jernhusens koncept för Region City bygger på övertygelsen om att tillväxt kommer ur möten. Här möts staden och regionen, staden och stationen, Älvstadens nya och gamla stadsdelar. Och framför allt så formas här platser och byggnader för möten mellan människor. Jernhusen fortsätter nu utvecklingen i samarbete med Göteborgs stad och målet är att planerna ska komma ut för samråd under första halvåret 2016.

- Arbetet med Region City presenterats första gången i maj 2012. Samarbetet med Göteborgs stad och dialogen med resenärerna i regionen har hela tiden varit viktigt för oss i processen med att utveckla ett attraktivt område, säger Urban Hammarlund.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige