Image
Rebecka Eidenert, vd för Studentbostäder i Sverige.
Rebecka Eidenert, vd för Studentbostäder i Sverige. Bild: SBS

SBS köper i Örebro

Transaktioner Studentbostäder i Norden har ingått avtal med Urbano om att förvärva en fastighet med 92 studentlägenheter i Örebro. Fastigheten har ett underliggande fastighetsvärde om cirka 128 miljoner kronor och är uthyrd till studenter som väntas generera årliga hyresintäkter om cirka 5,5 miljoner kronor.
Publicerad den 30 December 2021

Fastigheten som är byggd 2014 har en uthyrningsbar area om 2 350 kvadratmeter. Lägenheterna har en snittstorlek om cirka 25 kvadratmeter med kokvrå, badrum och balkonger mot gården. Fastigheten är attraktivt belägen i stadsdelarna Sörbyängen och Ladugårdsängen med gångavstånd till Örebro Universitet.
– Vi fortsätter att växa i viktiga studentstäder där Örebro just nu är en av Sveriges snabbast växande. De förvärvade lägenheterna är moderna och yteffektiva och ligger nära campus, affärer och motionsspår, kommenterar Rebecka Eidenert, vd för Studentbostäder i Norden.

Urbano är ett dotterbolag till Amasten, en av SBS aktieägare. Transaktionen genomförs inom ramen för den löpande verksamheten och till marknadsmässiga villkor. SBS tillträder förvärvet senast 31 mars 2022 eller det tidigare datum parterna kommer överens om.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige