Image
Rebecka Eidenert.
Rebecka Eidenert. Bild: SBS

SBS köper i Norrköping – planerar 200 bostäder

Transaktioner SBS köper en tomträtt – utvecklar nya bostäder i JV.
Publicerad den 6 April 2021

Studentbostäder i Sverige har tecknat avtal om att förvärva bolaget YOUTHL fastighet Ett Norrköping AB innehållandes tomträtten till fastigheten Ankarstocken 27 i Norrköping, där det planeras att uppföras över 200 bostäder.

Säljare är YOUTHL Holding. Preliminär köpeskilling uppgår till 15 miljoner kronor och en tilläggsköpeskilling om 10 miljoner kronor utgår efter lagakraftvunnet bygglov. SBS kommer att utveckla projektet i ett samriskföretag tillsammans med Lotshamn och i samarbete med YOUTHL.

Projektet kommer att omfatta över 200 mindre bostäder. Utöver bostäder planeras ett antal lokaler mot gatan för att främja stadslivet. Planen är att skicka in bygglovsansökan under våren. Projektet ligger i centrala Norrköping med närhet till service, shopping, restauranger och bra kommunikationer.
Tillträdet är planerat att ske den 30 juni. SBS avser att finansiera förvärvet genom banklån samt eget kapital.

Norrköping är Sveriges nionde största stad och är idag en omtyckt studieort och studentstad. Norrköping är en stad i förvandling och kommunens vision och mål för staden 2035 är 175 000 invånare. Även som studentstad ska Norrköping fortsätta att växa och utvecklas, attrahera fler studenter och få fler att stanna kvar och arbeta i regionen. Kommunens vision och mål för staden 2035 är 10 000 studenter.

– Det här projektet är helt i linje med vårt mål att erbjuda prisvärda bostäder med hög standard anpassade efter moderna hyresgästers behov och krav. Genom vår etablering i Norrköping så fortsätter vi på vår resa mot att bli Nordens ledande studentbostadsbolag, säger Rebecka Eidenert, vd på Studentbostäder i Sverige.

– Vi är väldigt glada över att YOUTHL och SBS har nått denna viktiga milstolpe tillsammans. Förvärvssumman kommer att återinvesteras i den fortsatta utvecklingen av YOUTHL och vår mission att skapa bra boenden för unga på ett nytt sätt. Vi ser med glädje fram emot den framtida taklagsfesten och ett ännu lite mer levande city. Norrköping är en mycket attraktiv kommun med en ljus framtid som vi är stolta över att nu tillsammans med SBS få bidra till, kommenterar Michael Matèrn, YOUTHL.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige