Image
Rebecka Eidenert.
Rebecka Eidenert. Bild: SBS

SBS får bygglov för 1 043 lägenheter i Stockholm

Bygg/Arkitektur SBS har beviljats bygglov för 1 043 bostäder i Spånga i Stockholm. Planerad byggstart är. Under 2022 och projektet ska färdigställas i etapper under 2023–2024.
Publicerad den 15 December 2021

Bygglovet väntas vinna laga kraft under december månad. Tillsammans med bostäderna planeras gemensamma ytor samt padelbana för att skapa ett campus med fokus på boendemiljö samt studenternas välmående. Totalt omfattar projektet cirka 20 400 BOA och cirka 600 BIA (gemensamhetslokaler).

Bostäderna kommer att ha en snittstorlek om cirka 20 kvadratmeter. Projektet har planerad byggstart under år 2022 och förväntas färdigställas i etapper under åren 2023 – 2024.

Området byggs med SBS typhus med genomtänkta lägenheter där studenternas behov står i fokus. Byggnationen planeras att utöver studentbostäder omfatta gemensamma ytor för de boende i området samt kontor för SBS egen förvaltning. På den gemensamma gården finns ytor för att umgås och aktiveras.

Med över 1 000 bostäder i en och samma fastighet, har SBS möjlighet att skapa ett boende med större inslag från den internationella studentbostadsmarknaden. Ett campus som kommer att heta Campus Star. Yteffektiva lägenheter med gemensamma ytor och en lobby, större kök och vardagsrum, föreläsningssal, studierum som studenterna kan boka, kvarterslivs samt gym i direkt anslutning till bostäderna.

Projektet ligger intill Bromstensvägen/Nekvägen i centrala delar av Spånga med närhet till buss och pendelstation. I närområdet finns det även gott om mataffärer, restauranger och caféer.

Studentbostäder i Norden kommer att genomföra projektet oavsett om investeringsstöd kan erhållas eller inte, då projektkalkylen är mycket god i båda fallen. Studentbostäder i Norden ser dock ett antal fördelar med att utveckla projektet med investeringsstöd och att kunna erbjuda kostnadseffektiva hus med en hyra som alla studenter kan betala, varför bolaget kommer att ansöka om investeringsstöd samt energibonus under december 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige