Image
Prästen 3 i Trelleborg.
Prästen 3 i Trelleborg. Bild: SBF Bostad

SBF Fonder säljer för 236,5 miljoner

Ekonomi/Finansiering SBF Fonder har, genom SBF Bostad AB, tecknat avtal om två fastighetsaffärer. Länshem Skåne AB, dotterbolag till Länsförsäkringar Skåne, tar över en samlad fastighetsportfölj i Trelleborg medan Marand Group AB gör detsamma i Skellefteå.
Publicerad den 21 December 2023

Fastighetsportföljen i Trelleborg innefattar fastigheterna Beckasinen 6 och Prästen 3 och omfattar 84 lägenheter. Den totala ytan på portföljen är 7 433 kvadratmeter. Frånträde av fastigheterna är planerat till den 1 februari 2024.

Fastighetsportföljen i Skellefteå består av fastigheterna Göken 3-5, Kastor 5, Rödhaken 1 och Tegelslagaren 3. Portföljen omfattar 48 lägenheter och 15 lokaler. Den totala ytan uppgår till 3 697 kvadratmeter. Frånträde av fastigheterna är planerat till den 17 januari 2024.

– Att stänga ytterligare två affärer i linje med värdering denna höst är ett styrkebesked. Under året har SBF Fonder genomfört flera försäljningar till privata investerare och nu senast till en institutionell köpare till attraktiva värderingar. Tillsammans med den nyligen genomförda företrädesemissionen om 70,2 miljoner kronor i SBF Bostad, har vi stärkt fondens finansiella ställning betydande och positionerar den därmed inför kommande år, säger Terje Björsell, vd, SBF Fonder.

SBF fortsätter att äga och förvalta fastigheter på båda orterna samt på 18 andra ställen i Sverige.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige