Image
Rosel Ragnarsson.
Rosel Ragnarsson. Bild: SBB

SBB stärker sin finansiella ställning ytterligare

Ekonomi/Finansiering SBB rapporterade i sin delårsrapport för det första kvartalet 2020 outnyttjade kreditfaciliteter om 7,1 miljarder kronor. Bolaget har nu utökat kreditlimiterna med ytterligare 2 miljarder kronor. Det betyder att alla låneförfall inklusive företagscertifikat är säkrade under de närmaste 24 månaderna.
Publicerad den 8 Juni 2020

SBB fortsätter också sin strategi att återköpa obligationer som emitterats med högre ränta. SBB:s genomsnittliga kapitalbindning per den 31 maj 2020 uppgick till 4,7 år.

– Det är glädjande att SBB gång på gång kan visa styrkan i vår långsiktiga finansieringsstrategi med lång kapitalbindning och stark tillgång till kapitalmarknaden med en bredd av finansieringskällor, säger Rosel Ragnarsson, finanschef på Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Stina har ett extremt gott sinne för affärer"

Bolag Fastighetssverige diskuterar transaktioner och affärer med Nyfosas transaktionschef Josephine Björkman. Det här tycker hon om Stina Lindh Hök som precis har tillträtt som vd för Nyfosa. Och det här arbetar de med just nu.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY