Image
Capella med Karlatornet i bakgrunden.
Capella med Karlatornet i bakgrunden. Bild: Hemsö

Hemsö och Academedia ingår avtal i Göteborg

Uthyrning Hemsö och skolkoncernen Academedia har ingått ett tioårigt hyresavtal för uthyrning av 1 500 kvadratmeter i fastigheten Capella, belägen i stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg.
Publicerad den 4 Juli 2024

I och med denna uthyrning i Hemsös nyutvecklade byggnad Capella stärks utbildningsinnehållet i fastigheten, som är en renodlad samhällsfastighet och nu är nu fullt uthyrd.

– Vi är glada att kunna erbjuda Academedia moderna och funktionella undervisningslokaler i ett så attraktivt område som Lindholmen. Läget är allt viktigare för skolor idag och här har man förutom mycket goda kommunikationer även närhet till näringsliv och högre utbildning samt flertalet gym, restauranger och kaféer, säger Hanna Tengberg, projektutvecklare på Hemsö.

– Det är mycket glädjande att vi på kort tid träffat två överenskommelser med Hemsö i Göteborg och ser verkligen fram emot att kunna erbjuda våra elever utbildning i ljusa och fräscha lokaler, säger Jens Levin, utbildningsdirektör på Academedia.

Academedia kommer att bedriva gymnasieutbildning i lokalerna med planerad start höstterminen 2025. Hemsö och Academedia har sedan tidigare ingått avtal för gymnasieverksamhet i Odinsskolan i centrala Göteborg. Verksamheten där startar höstterminen 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mariette Hilmersson: "Willhem ska fortsätta spela som ett lag"

Bolag Willhem ska samlas, hitta riktningen framåt och utveckla affärsidén. Det säger vd Mariette Hilmersson till Fastighetssverige efter att de nu inrättat en ny position i ledningsgruppen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige